-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvijoje atsirado sekso policija

Latvijoje moterų teisių gynėjų aktyvistai pasirūpino, kad būtų įgyvendintas jų parengtas projektas „Sekso policija“, jis nukreiptas prieš interneto galimybes platinti prostituciją, rašo „Lietuvos žinios“.
Sekso policijos ženkliukas
Sekso policijos ženkliukas / seksapolicija.lv

Taip atsirado interneto tinklalapis seksapolicija.lv. Įsitraukę į šią kampaniją latviai renka adresus, kuriais reklamuojamos prostitučių paslaugos. Pranešti apie virtualų viešnamį gali kiekvienas šalies gyventojas. Tiems, kurie aktyviai įsitraukia į šį darbą, pažadėta įteikti virtualų „Sekso policininko“ žetoną.

Tokių virtualių policininkų surinkti adresai perduodami tikriesiems policininkams. Taip jiems jau buvo pateikti duomenys apie 19 virtualių viešnamių. Tačiau yra manančiųjų, kad taip rinkdami informaciją moterų teisių gynėjai tampa administracinės teisės pažeidėjais, o neretai jiems galima iškelti ir baudžiamąją bylą.

Latviai ir anksčiau mėgino kovoti su prostitucija per internetą. Taip buvo įkurtas tinklalapis meitenes24.lv, sulaukęs šalyje nepaprastai daug dėmesio. Kai kurie šalies gyventojai jį laikė savotišku internetiniu žurnalu, kuriame buvo siūloma pirkti prostitutes. Mat tame tinklalapyje buvo galima rasti į celofaną įvyniotų merginų nuotraukų su šalia esančiais jų kainos brūkšniniais kodais.

Tačiau greitai pirkėjams teko nusivilti, nes paaiškėjo, kad šio tinklalapio kūrėjai nepardavinėja sekso paslaugų. Tiesiog moterų gynėjai norėjo tokiu būdu patraukti visuomenės dėmesį ir įtraukti ją į kovą su prostitucija bei prekyba žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius