Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje dislokuoti du JAV bepiločiai žvalgybos lėktuvai „Predator“

JAV kariuomenė dislokavo Latvijoje du bepiločius žvalgybos lėktuvus „MQ-1 Predator“ ir 70 oro pajėgų karių, kur jie dalyvaus dvi savaites vyksiančiuose mokymuose, turinčiuose padrąsinti sąjungininkus Europoje, sunerimusius dėl Rusijos politikos.
Nepilotuojamas amerikiečių lėktuvas „Predator“
Nepilotuojamas amerikiečių lėktuvas „Predator“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praeitą penktadienį prasidėjusi misija turėtų baigtis rugsėjo 15 dieną. Ji buvo surengta tuo metu, kai Jungtinės Valstijos intensyvina karines pratybas ir mokymus Rytų Europoje po to, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, taip pat tęsiantis susirėmimams Ukrainos rytuose tarp Kijevo pajėgų ir prorusiškų separatistų.

Be to, keturi radarais sunkiai susekami taktiniai naikintuvai „F-22 Raptor“ buvo dislokuoti Vokietijoje, o pirmadienį jie buvo panaudoti per pratybas su Lenkijos naikintuvais „F-16 Falcon“.

Tačiau JAV oro pajėgų Europoje ir Afrikoje atstovė kapitonė Lauren Ott pabrėžė, kad abiejų tipų orlaivių dislokavimas nėra tarpusavyje susijęs.

Neginkluoti žvalgybos dronai, kurie pirmąkart buvo dislokuoti JAV kariuomenės Latvijoje per mokymus su sąjungininkų pajėgomis, bus naudojami Latvijos oro erdvėje.

Jie bus valdomi iš Lielvardės oro pajėgų bazės, o ne iš Jungtinių Valstijų.

„Tai laikinas orlaivių dislokavimas, o personalas galės išbandyti savo gebėjimus pasiųsti RPA (Remotely Piloted Aircraft, per atstumą valdomus orlaivius) vykdyti operacijas ore“, – sakė Pentagono atstovas majoras Jamesas Brindle'as.

Šis dislokavimas taip pat „patikins mūsų sąjungininkus latvius, NATO sąjungininkus ir partnerius Europoje mūsų įsipareigojimais regiono saugumui“, - pridūrė J.Brindle'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius