Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje leista naktimis prekiauti alumi

Latvijos vidaus reikalų ministerija leido prekybininkams prekiauti alumi po 22 valandos. Toks sprendimas priimtas tam, kad būtų „palaikoma šalies ekonomika“, pranešė naujienų agentūra „Interfaks“.
 Veikiantis alaus baras – savotiškas prizas.
Latvijoje nutarta leisti prekiauti alumi naktimis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vidaus reikalų ministrės Lindos Murnieces teigimu, pakeisti prekybos alkoholiu tvarką buvo nuspręsta atsižvelgiant į ekspertų rekomendacijas. Anot jos, draudimo įsigyti alkoholį prekybos vietose po 22 val. nepakenks piliečių saugumui ir viešajai tvarkai, nes ir dabar žmonės, norintys naktį išgerti alaus, gali nevaržomai tai daryti kavinėse bei baruose.

„Mes prognozuojame, kad neprasidės suirutė ir masiniai tvarkos pažeidimai. Mes nesame dideli entuziastai, tačiau nebeprieštarausime alaus prekybai“, – pridūrė L.Murniece.

Nuo šių metų liepos 1-osios Latvijoje alaus akcizas buvo padidintas 50 procentų, o stipriųjų alkoholinių gėrimų – 8 procentais. Latvijoje prekyba alkoholiniais gėrimais naktimis buvo draudžiama daugiau kaip trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius