Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje stabdomos melagingą informaciją skleidžiančio Rusijos kanalo „RTR“ transliacijos

Dėl rusiško kanalo „RTR“ skelbiamos nesantaiką kurstančios informacijos Latvijoje stabdoma jo transliacija, praneša tvnet.lv. Anksčiau tokį patį sprendimą priėmė Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).
Televizorius
Televizorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Rusija Latvija

Latvijoje sprendimą stabdyti „RTR“ kanalo transliacijas priėmė Nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba. Jos sprendimu, kanalo transliacijos stabdomos trims mėnesiams. 

Tarybos nariai teigia, kad kai kurie Rusijos kontroliuojami televizijos kanalai jau ilgą laiką skleidžia tendencingą, klaidinančią, Latvijos atžvilgiu priešiškai nuteikiančią informaciją. Tai vertinama kaip kryptinga agresija informacinėje šalies erdvėje. 

Lietuvoje LRTK trečiadienį vienbalsiai nusprendė trims mėnesiams stabdyti „RTR planeta“ transliuojamas ne ES pagamintas programas. Sprendimą dar turės patvirtinti teismas. Retransliacijas nuspręsta apriboti dėl šių metų kovo 2-ąją parodytos informacinės laidos „Savaitės žinos“ apie įvykius Kryme, kurioje buvo kurstoma tautinė nesantaika, skatinami kariniai veiksmai. 

Dėl šios bei dar dviejų laidų („PBK Lithuania“ laidos „Laikas“ ir dokumentinio filmo „Pasmerktieji. Spąstai grupei „Alfa“, rodyto „NTV Mir Lithuania“ eteryje) komisija dar anksčiau kreipėsi išvadų į Žurnalistų etikos inspektorių. Inspektoriaus tarnyba konstatavo, kad visos trys laidos pažeidžia Visuomenės informavimo įstatymą, jomis buvo kurstomos karinės nuotaikos, ir tai buvo įstatymu draudžiama skelbti informacija.

Komisija taip pat nusprendė apie Latvijoje registruoto „PBK Lithuania“ pažeidimus informuoti Latvijos žiniasklaidą prižiūrinčias institucijas. 

Dėl minėtų kanalų pakartotinių pažeidimų taip pat nuspręsta kreiptis į Europos Komisiją, kuri turėtų spręsti, kaip toliau elgtis su šiais kanalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius