-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos Aukščiausiasis Teismas panaikino nuosprendį kompiuteriniam įsilaužėliui Neo

Latvijos Aukščiausiojo Teismo baudžiamųjų bylų skyrius ketvirtadienį panaikino apkaltinamąjį nuosprendį kompiuteriniam įsilaužėliui Ilmarui Poikanui dėl duomenų nutekinimo iš Valstybinės mokesčių tarnybos elektroninio deklaravimo sistemos (EDS), kuriuo jam buvo skirta 100 valandų viešųjų darbų.
Ilmaras Poikanas
Ilmaras Poikanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip BNS pranešė Aukščiausiojo Teismo atstovė spaudai Baiba Kataja, panaikinta nuosprendžio dalis dėl I.Poikano, žinomo slapyvardžiu Neo. pripažinimo kaltu dėl neteisėto ekonominių ir kitų duomenų įgijimo asmeniniam arba kitokiam naudojimui.

Byla grąžinta nagrinėti iš naujo.

Antra nuosprendžio dalimi dėl neteisėtų veiksmų su fizinių asmenų duomenimis, galėjusių padaryti reikšmingą žalą, I.Poikanas buvo išteisintas. Pagal naująją nutartį, ši nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Aukščiausiasis Teismas paaiškino, kad apeliacinės instancijos teismo nuosprendyje nėra nusikalstamos veikos apibūdinimo, kuris yra esminė teismo nutarimo dalis.

Pernai Rygos apygardos teismas pripažino Latvijos universiteto darbuotoją I.Poikaną kaltu baudžiamojoje byloje dėl Valstybinės mokesčių tarnybos elektroninio deklaravimo sistemos duomenų nutekinimo. Neo teismas skyrė 100 valandų viešųjų darbų.

Anksčiau pirmosios instancijos teismas išteisino I.Poikaną, tačiau prokuratūra apskundė šią nutartį.

2009 metais I.Poikanas aptiko saugumo spragą Latvijos mokesčių tarnybos duomenų bazėje ir pavogė komercine paslaptimi laikomus duomenis, taip pat pareigūnų deklaracijas su informacija apie jų pajamas. Dalį pavogtų duomenų Neo paskelbė internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius