Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos koalicijos partijos pasirašė vyriausybės programą

Latvijos partijos, suformavusios naują šalies vyriausybę, ketvirtadienio rytą pasirašė vyriausybės programą ir koalicinės partnerystės susitarimą.
Latvijos premjeras Maris Kučinskis
Naujasis Latvijos premjeras Maris Kučinskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Latvija

Dokumentus pasirašė būsimasis premjeras Maris Kučinskis ir partijos „Vienybė“, Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) bei Nacionalinio aljanso atstovai.

Koalicinį susitarimą sudaro keli skyriai. Pirmajame pateikiamos bendrosios nuostatos, susijusios su partnerių įsipareigojimais viena kitai, santykiais su opozicija, pilietine visuomene ir žiniasklaida.

Jame taip pat apibrėžiamos kiekvieno ministro ir visos vyriausybės atsakomybės sritys, vyriausybės programos prioritetų įgyvendinimas, visų ministrų atsakomybė reikšti vieningą poziciją užsienio politikos ir kitose srityse.

Antrasis sutarties skyrius nustato Koalicijos tarybos darbo tvarką ir įvairius koalicijos partnerių susitikimų formatus. Trečiasis ir ketvirtasis skyriai apibrėžia ryšius tarp ministrų kabineto ir koalicijos partnerių parlamentinių frakcijų, taip pat su nepartiniais deputatais.

Penktajame skyriuje išdėstytos premjero teisės ir pareigos, o paskutinę sutarties dalį sudaro koalicijos partnerių parašai. Ketvirtadienį vidurdienį Seimas balsuos dėl M.Kučinskio vyriausybės patvirtinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius