Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija: parlamentinė komisija po metų tiria prekybos centro stogo griūtį

Latvijos parlamentas neeiliniame posėdyje antradienį vienbalsiai pritarė siūlymui suformuoti parlamentinę komisiją daugiau nei 50 žmonių gyvybių pernai lapkritį pareikalavusios stogo griūties Rygos prekybos centre „Maxima“ aplinkybėms iširti.
Nelaimės vietoje
Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo 2013 metų lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasiūlymą dėl tokios komisijos sudarymo pateikė kairiojo prorusiško „Santarvės centro“, Latvijos regionų susivienijimo (LRA) ir kairiosios „Iš širdies – Latvijai“ (NSL) partijų opozicinės frakcijos.

Komisija išnagrinės šios mirtinos nelaimės aplinkybes ir pateiks pasiūlymus dėl įstatymų ir reglamento pakeitimų, kurie padėtų valstybės ir savivaldybių pareigūnams ateityje išvengti panašių tragedijų, taip pat apsvarstys, kokių priemonių reikėtų imtis, likviduojant prekybos centro griūties pasekmes.

Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo 2013 metų lapkričio 21-ąją. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Dėl šio incidento buvo pradėtas baudžiamasis tyrimas. Manoma, kad nelaimė galėjo įvykti dėl kelių priežasčių, tarp kurių ir pastato konstruktorių klaidos, ir statybininkų arba pastato operatorės aplaidumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius