-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas: ES politika dėl Rusijos buvo „švelni ir kartais išpūsta“

Europos Sąjungos (ES) politika dėl Rusijos buvo „švelni ir kartais išpūsta“, kalbėdamas Vašingtono konservatyviame Brookingso institute pareiškė Latvijos prezidentas Valdis Zatleras.
Valdis Zatleris
Valdis Zatleras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Latvija

„Šalutinis neseniai vykusio konflikto (Gruzijos) regione poveikis buvo tai, kad Rusija ėmė kitaip vertinti Europą. Daugelis apstulbo, pamatę, kad ES sugeba vieningai ir tvirtai vesti derybas, imtis efektyvių veiksmų. Rusijos visuomenės požiūris į ES pasikeitė iš nuolat teigiamo į konkrečiai neigiamą, taip pat, kaip į JAV ir NATO... Tai svarbu ir Europai. Jos politika dėl Rusijos buvo švelni ir kiek išpūsta. Mes neturime prie jos sugrįžti“, – pabrėžė jis.

Anot jo, nebus jokių privalumų, jei bus ignoruojamos derybas dėl įtakos sferų ir Europos saugumo sistemos pertvarkymo: „Rusijos nuomone, mes peržengėme „nulinę liniją“ ir žaidimas darosi visiškai kitoks“.

„Europa neturi kito pasirinkimo, kaip užtikrinti tokią pat vienybę, jeigu turimi omenyje tikslai, retorika ir ištekliai bendrame Rusijos ir Europos regione“, – sakė V.Zatleras.

Jis pareiškė įsitikinimą, kad ekonominė krizė nepakeitė Rusijos užsienio politikos pobūdžio.

„Kai kurie žmonės Rusijoje mano, kad per krizę galima padaryti poveikį ryšiams su šalimis, kurios dėl krizės tapo silpnesnės. Kiti pasinaudoja žiniasklaida, kad pabrėžtų ekonomikos sunkumus šalyse, kuriose Rusija turi interesų, sukeldami dar daugiau įtampos. Krizė nepakeis Rusijos politikos principų, jos retorikos ir išteklių. Vakarai turi tai suvokti. Būtina tinkamai reaguoti“, – sakė prezidentas.

V.Zatleras pažymėjo, kad Rusijos ir JAV dialogas dėl masinio naikinimo ir branduolinio ginklo svarbus visam pasauliui, ir to negalima pamiršti, bet JAV neturi apriboti savo interesų santykiuose su Rusija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius