Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas griežtai sukritikavo į Siriją vykusius šalies politikus

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis pareiškė, kad kai kurių Latvijos europarlamentarų, balsavusių prieš rezoliuciją dėl Rusijos ir islamistų teroristinių grupuočių skleidžiamos propagandos ir vykusių į Damaską susitikti su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu, elgesys yra nepriimtinas nacionalinių interesų požiūriu.
Raimonds Vėjuonis sveikina NATO misijos karius
Raimonds Vėjuonis sveikina NATO misijos karius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paprašytas pakomentuoti Latvijos europarlamentarų balsavimą dėl Europos Parlamento rezoliucijos prieš Rusijos ir islamistų grupuočių vykdomą propagandą bei Andrejaus Mamikino ir Tatjanos Ždanok susitikimą su Sirijos prezidentu, R.Vėjuonis sakė, kad visi įstatymų leidėjai turi teisę pareikšti savo nuomonę.

Tačiau, anot prezidento, Latvijos požiūriu tokie veiksmai yra nepriimtini. Pasak jo, nors kartais europarlamentarai gali laikytis skirtingų nuomonių, tai nekeičia nei Europos Sąjungos, nei Latvijos užsienio politikos.

„Mes turime visiškai skirtingą požiūrį šiais klausimais“, – sakė prezidentas.

Ministras pirmininkas Maris Kučinskis Latvijos europarlamentarų veiksmus taip pat įvertino kaip nepriimtinus. Jis taip pat išreiškė viltį, kad tie žmonės, kurie išrinko juos į ES parlamentą, pasidarys tinkamas išvadas.

Latvijos atstovai Europos Parlamente Iveta Grigulė, A.Mamikinas ir T.Ždanok balsavo prieš rezoliuciją, raginančią imtis veiksmų prieš Rusijos ir islamistų skleidžiamą propagandą.

A.Mamikinas ir T.Ždanok taip pat susitiko su Sirijos prezidentu B.Assadu ir dėl to sulaukė Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus kritikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius