Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas ragina gyventojus saugoti širdyje Joninių nakties laužų šviesą

Latvijos prezidentas Valdis Zatleras sveikina Latvijos gyventojus ir užsienyje gyvenančius tėvynainius su Joninių švente, linkėdamas kiekvienam išsaugoti sieloje šios vasaros saulėgrįžos nakties laužų šviesą – karštą meilę tėvynei bei pasiryžimą naujomis idėjomis ir dideliais darbais tarnauti Latvijai ir jos žmonėms.
Valdis Zatleras
Valdis Zatleras / „Scanpix“ nuotr.

„Atlikime iki švenčių visus skubius darbus, kad Lyguo (vasaros saulėgrįžos) naktį (iš birželio 23 į 24-ąją) ir Joninių dieną pajustumėt mūsų tautos saugomų ir perduodamų iš kartos į kartą tradicijų stiprybę, jų ištakų gelmę, kurią labai aiškiai patvirtina saulėgrįžos šventė“, – sakoma prezidento sveikinime.

„Lyguo šventė – viena tikriausių latvių švenčių. Mums, latvių tautai, ji unikali, nes niekur pasaulyje ji nešvenčiama su tokiu vienybės ir bendrumo jausmu“, – pažymėjo V.Zatleras.

Prezidentas ragina visus, kas turi galimybę, per Jonines pasimėgauti gražia Latvijos gamta, kuri šiomis dienomis atrodo stebuklingai, aplankyti savo tėvus, artimuosius ir kaimynus ir palinkėti vieni kitiems gerumo ir šviesių minčių, sveikatos ir laimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius