Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos rinkimuose premjero blokas „Vienybė“ gavo 34 proc. balsų, o „Santarvės centras“ – 30 proc., rodo balsavusiųjų apklausa

Latvijoje šeštadienį per pirmuosius visuotinius rinkimus nuo tada, kai šalis 2008 metais nugrimzdo į giliausią recesijos liūną, daugiausia balsų laimėjo premjero vadovaujamas susivienijimas „Vienybė“ ir blokas „Santarvės centras“, rodo iškart po rinkimų pabaigos paskelbta balsavusiųjų apklausa.
Rinkimai Latvijoje
Rinkimai Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Latvija

Apklausos, kurią atliko naujienų agentūra BNS, Latvijos televizija ir Rygos universitetas, duomenimis, Valdžio Dombrovskio centro dešiniųjų partijų blokas „Vienybė“ gavo 34 proc. balsų, o centro kairiosios pakraipos politinių partijų susivienijimas „Santarvės centras“, kurį remia daugiausia rusakalbiai rinkėjai, – 30 procentų.

Į Seimą, apklausos duomenimis, dar pateks Žaliųjų ir valstiečių sąjunga, kuri surinko 14 proc. balsų, dešiniųjų partijų susivienijimas „Už geresnę latviją!“, gavęs 8 proc. balsų, ir dešinysis nacionalinis susivienijimas „Viskas – Latvijai!“–„Tėvynė ir Laisvė“–Latvijos nacionalinės nepriklausomybės judėjimas (LNNJ) su 7 proc. balsų.

Kairuoliška partija „Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje“ surinko tik 1 proc. balsų, o kitos dar mažiau. Iš viso patekti į parlamentą siekė 13 partijų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius