Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos rusų aktyvistai organizuoja roko koncertą Rygoje

Latvijos rusų aktyvistai paprašė Rygos miesto tarybos leidimo ateinantį penktadienį surengti sostinės centre roko koncertą „Mes už permainas“, tačiau pareigūnai siūlo jam kitą vietą, pranešė sostinės valdžios atstovas Ugis Vidauskas.
Ryga
Ryga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atstovas sakė BNS, kad leidimas renginiui dar nesuteiktas, nes miesto taryba svarsto, ar Esplanados parkas yra tinkama vieta. Tame parke dabar įkurta Europos kultūros sostinės stovykla, todėl galimybės jame organizuoti kitus renginius ribotos.

Koncertą organizuojantis „Nepiliečių kongresas“ ir kiti rusakalbių judėjimai sakė, kad per šį koncertą dėmesys bus sutelktas į šios Latvijos visuomenės dalies patiriamas problemas, įskaitant dėl pilietybės įgijimo ir teisės mokytis rusų kalba.

Planuojamas koncertas sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai radikalių pažiūrų aktyvistas Aleksandras Gaponenka socialiniuose tinkluose jį įvardijo kaip „vietos Maidaną

Planuojamas koncertas sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai radikalių pažiūrų aktyvistas Aleksandras Gaponenka socialiniuose tinkluose jį įvardijo kaip „vietos Maidaną“.

U.Vidauskas sakė, kad tokių užuominų apie Ukrainą krečiančią krizę pareigūnams pateiktame organizatorių prašyme nebuvo. Miesto taryba taip pat negavo jokios su tuo susijusios informacijos iš policijos. Kaip nurodoma prašyme, planuojama, kad į renginį susirinks 100-150 žmonių.

„Žinoma, mes atsiribojame nuo (A.Gaponenkos pareiškimų). Ten nevyks joks Maidanas. Mūsų tikslas vienas – pradėti kalbėtis su Latvijos vyriausybe. Neketiname skelbti jokių kreipimųsi Rusijos adresu. Tai mūsų vidinė problema, kurią reikia spręsti. Savo pareiškimais Gaponenka kursto baimę – mes pareikalavome, kad jis liautųsi tai daryti“, – sakė aktyvistė Elizabetė Krivcova.

Paklausta, ar A.Gaponenkai bus leista pasisakyti per renginį, E.Krivcova atsakė: „Galbūt taip, tačiau leiskite mums baigti vidines konsultacijas. Pamėginsime sutelkti kiek įmanoma daugiau nuomonių lyderių, kad suformuluotume, kokių pokyčių norime.“ E.Krivcova sakė, kad tas koncertas galėtų būti surengtas Kongresų rūmuose.

Šiuo renginiu būtų siekiama atkreipti dėmesį į Latvijos pilietybės neturinčių rusų problemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius