Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos valdžia kariauja prieš „Maxima“ ir „Rimi“

Latvijos Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl vieno iš prekybos tinklų veiklos – neva jis maisto produktų gamintojams siūlo nesąžiningas sąlygas, o kitam prekybos tinklui toks tyrimas gali būti pradėtas artimu metu.
„Maxima“
„Maxima“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašo Latvijos naujienų portalas biznews.lv, šiandien apie tokius tyrimus pranešė Latvijos Konkurencijos tarybos atstovas Raimondas Jonitis. Jo teigimu, tyrimas jau pradėtas dėl „Maxima“ tinklo. Taip pat tyrimas gali būti pradėtas ir dėl prekybos tinklo „Rimi Latvia“ veiklos – teigiama, kad ši gamintojams pateikusi itin nepalankius reikalavimus – šie savo produkciją turi atvežti į centrinį kompanijos sandėlį Rygoje, netgi jei gamintojai yra įsikūrę netoli regioninių „Rimi“ parduotuvių – vežti prekes tiesiogiai ten uždrausta.

„Tokiu būdu „Rimi Latvia“ savo išlaidas sumažino iki minimumo“, – pareiškė R.Jonitis. Jo teigimu, tokia sistema naudinga gali būti tik Rygoje įsikūrusiems gamintojams.

Latvijoje valdžia karą prieš „Maxima“ ir „Rimi“ pradėjo jau anksčiau. Vasario pradžioje Latvijos premjeras pareiškė raginsiąs Konkurencijos tarybą įvertinti šių tinklų žalą sveikai konkurencijai maisto produktų rinkoje. Jis teigė, kad rinkos dalyvių turėtų būti daugiau. Premjeras sakė, kad turėtų būti įvertinta ir antkainių sistema parduotuvėse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius