Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leiboristų planas „Brexit“: ES piliečiai galėtų pasilikti Jungtinėje Karalystėje

Keiras Starmeras antradienį pristatė Jungtinės Karalystės Leiboristų partijos planą dėl „Brexit“ žadėdamas, kad pergalės atveju ES piliečiai galėtų pasilikti šalyje, praneša „Daily Mirror“.
Keiras Starmeris
Leiboristų "Brexit" planas: ES piliečiai galėtų pasilikti šalyje. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Šešėlinis „Brexit“ sekretorius K.Starmeras teigė, kad Leiboristų partija „jau pirmą dieną“ sieks garantuoti teises Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems Europos Sąjungos (ES) piliečiams.

Ateinančiuose rinkimuose Leiboristų partija sieks gauti proeuropietiškai nusiteikusių rinkėjų balsus.

Kontroliuojama migracijos sistema

K.Starmeras pranešė kad Leiboristų partija pristatys „kontroliuojamą migracijos sistemą, besiremiančią tuo, kas naudinga ekonomikai ir mūsų bendruomenėms“.

„Mes turime klausytis, ką žmonės mums sako apie imigraciją“, – sakė jis savo kalboje.

Leiboristas sukritikavo Th.May ir jos sprendimą paversti imigraciją svarbiausiu derybų prioritetu. K.Starmeras sakė: „Mes suprantame, kad imigracijos taisyklės turės pasikeisti mums palikus ES, tačiau nemanome, kad imigracija turėtų tapti didžiausiu, visas kitas sritis nustelbiančiu prioritetu.“

Anot K.Starmero, „nesuderinama“ likti bendrojoje ES rinkoje, kadangi tokiu atveju įstatymas reikalauja visoms narėms turėti atviras sienas. Tačiau politikas tikino, kad gali būti „kitų būdų dirbti“ su Europa, kurie būtų naudingi Jungtinei Karalystei.

„Keista, kad ministrė pirmininkė atmetė bendrą rinką ir Muitų sąjungą dar prieš deryboms prasidedant“, – sakė politikas.

K.Starmeris pažadėjo, kad valdančiųjų torių „Brexit“ paruošta „Baltoji knyga“, įpareigojanti pasitraukti iš bendros rinkos ir Muitų sąjungos, bus sudraskyta. Vietoj to leiboristai pristatys ES teisių ir apsaugų įstatymą, užtikrinantį, kad pagrindinės darbuotojų teisės nebūtų panaikintos.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May Bendruomenių rūmuose
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theresa May Bendruomenių rūmuose

„Mūsų „Baltoji knyga“ įrodys, kad darbai ir ekonomika yra svarbiausias Leiboristų partijos prioritetas, nors konservatoriai ketina šiomis sritimis rizikuoti“, – teigė leiboristas.

K.Starmeris teigė, kad Leiboristų partija garantuotų ES piliečiams teisę pasilikti, net jei prieš tai tokios sąlygos nebūtų suteiktos Europos Sąjungos šalyse gyvenantiems britams.

K.Starmeris pridūrė, kad Leiboristų partija garantuotų ES piliečiams teisę pasilikti, net jei prieš tai tokios sąlygos nebūtų suteiktos Europos Sąjungos šalyse gyvenantiems britams, kadangi „tai yra teisinga“ ir paskatintų derybas su Briuseliu. Politikas teigė norintis pakeisti toną.

Th.May taip pat įsipareigojo apginti ES piliečių teises, tačiau tik tuo atveju, jei ir britų piliečiams 27 Europos Sąjungos šalyse bus užtikrintos panašios sąlygos.

„Brexit“ debatuose Leiboristų partija kovoja dviem frontais: prieš Th.May ir jos stiprią poziciją, patiksiančią už išstojimą iš ES balsavusiems leiboristų rinkėjams, ir centro liberaldemokratus, kurie, žadėdami išlaikyti bendrą rinką, nori pasiglemžti už pasilikimą ES balsavusius leiboristų rinkėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius