Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leiboristų viduje telkiasi pajėgos, norinčios nuversti Didžiosios Britanijos premjerą G.Browną

Likus vos keliems mėnesiams iki rinkimų du buvę Didžiosios Britanijos ministrai ragina leiboristų partijos viduje surengti slaptą balsavimą dėl to, ar jų lyderis ir šalies premjeras Gordonas Brownas yra tinkamas toliau eiti šias pareigas.
Gordonas Brownas
Gordonas Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leiboristai Patricia Hewitt ir Geoffas Hoonas parašė laišką šiai partijai priklausantiems parlamentarams, siūlydami išpręsti šią problemą „kartą ir visiems laikams“, pranešė BBC. Jie tikina, kad Leiboristų partija yra „giliai susiskaldžiusi“ ir nesuorganizavus šio balsavimo, bruzdesys partijos viduje tęsis per visą rinkimų kampaniją.

Ruošiasi rinkimams

Tai bandymas išspręsti šią problemą kartą ir visiems laikams.Buvusi Sveikatos sekretorė P.Hewitt ir buvęs gynybos sekretorius G.Hoonas teigia, kad daugybė leiboristų mano, jog šis klausimas neigiamai veikia politinį procesą.  „Todėl mes nusprendėme, kad vienintelė išeitis išspręsti šią problemą būtų leisti kiekvienam partiečiui išreikšti savo požiūrį slaptu balsavimu. Priešingu atveju, egzistuoja rizika, kad nuolatinis užkulisinis bruzdėjimas tęsis toliau ir galbūt išsiverš į išorę per pačią šalies rinkimų kampaniją“,  – įsitikinę jie. Politikų manymu, šis bruzdesys užgožtų visas pozityvias partijos pastangas patraukti rinkėjus į savo pusę. 

„Tai nėra bandymas organizuoti perversmą. Būtent tai mes ir sakome laiške – tai bandymas išspręsti  šią problemą kartą ir visiems laikams“,  – sakė P.Hewitt.

Pasak politikės, jiedu su G.Hoonu labai kruopščiai planavo savo veiksmus ir partijai būtų padaryta daug didesnė žala, jei ji eitų į rinkimus suskaldyta.

Ne pirmas bandymas

G.Hoonas sakė kalbėjęsis su kai kuriais dabartiniais ministrų kabineto nariais klausdamas jų nuomonės. Tiek leiboristas parlamentas Frankas Fieldas, tiek buvęs vidaus reikalų sekretorius Charlesas Clarke'as, ir praeityje kritikavę G.Browną, sakė BBC, kad jie remia minėtą siūlymą.

Tuo tarpu Leiboristų partijos frakcijos parlamente pirmininkas Tony Lloydas pareiškė, kad G.Hoonas turi labai mažai paramos: „Tai, ko mes, leiboristai parlamentarai, iš tiesų norime, yra, kad G.Brownas ignoruotų šiuos įvykius.“

Bandymų nuversti ne itin populiarų G.Browną buvo jau pernai, kai ministrų kabineto narys Jamesas Purnellas pasitraukė iš savo pareigų ir paragino taip pat pasielgti ir ministrą pirmininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius