Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29 /15:43

Lėktuvo katastrofa Kolumbijoje: rastas dar vienas išgyvenęs futbolininkas, bet ligoninėje mirė vartininkas

Naktį iš pirmadienio į antradienį Kolumbijoje nukrito lėktuvas, kuriuo skrido 81 žmogus. LAMIA orlaivis prieš vidurnaktį dingo iš radarų, o vėliau pranešta, kad jis sudužo už keliasdešimt kilometrų nuo oro uosto.
Kolumbijoje sudužo keleivinis lėktuvas
Kolumbijoje sudužo keleivinis lėktuvas / „Scanpix“/AP nuotr.

Svarbiausios žinios

  • Kolumbijoje sudužo lėktuvas su 81 žmogumi;
  • Orlaivis pasiuntė signalą, kad turi problemų, buvo laukiamas oro uoste, tačiau jo nepasiekė;
  • Tarp lėktuvo keleivių – 22 futbolo komandos „Chapecoense“​ iš Brazilijos žaidėjai, 21 žurnalistas;
  • Žuvo 75 žmonės, 6 – išgyveno;
  • Dėl stipraus lietaus ir tamsos gelbėjimo darbus naktį teko sustabdyti. Jie tęsiami išaušus;
  • Visas naujienas apie aviakatastrofą Kolumbijoje skaitykite čia.

Medeljino oro uostas „Twitter“ paskyroje pranešė, kad lėktuvas skrido iš Bolivijos Viru Viru oro uosto. Juo skrido 72 keleiviai ir 9 įgulos nariai.

Orlaivis skrisdamas iš Bolivijos į Medeljiną sudužo kalnuotoje Sero Gordo vietovėje, esančioje apie 50 km nuo antro pagal dydį Kolumbijos miesto.

Į katastrofos vietą išsiųstos didelės medikų ir gelbėtojų pajėgos. Kol kas nėra aišku, dėl ko įvyko nelaimė, tačiau pranešama, kad oro sąlygos teritorijoje buvo prastos – tomis valandomis Kolumbijoje siautėjo liūtys ir perkūnija.

VIDEO: Kolumbijoje nukrito lėktuvas, kuriuo skrido 77 žmonės

15.43 val. Civilinės aviacijos tarnyba paskelbė atnaujintą išgyvenusiųjų sąrašą. Jame nebėra ligoninėje mirusio vartininko Marcos Danilo Padilha, tačiau įtrauktas dar vienas gyvas rastas futbolininkas.

Aviakatastrofą išgyveno:

  • trys futbolo klubo „Chapecoense“ žaidėjai – kairysis gynėjas Alanas Luciano Ruschelis, vartininkas Jaksonas Ragnaras Follmannas, gynėjas Helio Hermito Zampieras Neto;
  • skrydžio palydovė Ximena Suárez;
  • skrydžio inžinierius Erwinas Tumiri;
  • žurnalistas Rafaelis Henselis.

14.40 val. Gražus gestas tragedijos akivaizdoje – varžovai atiduoda titulą, dėl kurio kovoti skrido brazilai. Daugiau skaitykite čia.

14.17 val. Paskelbta, kad ligoninėje mirė anksčiau gyvas rastas vartininkas Marcos Danilo Padilha.

13.32 val. Kolumbijos portalas skelbia, kad nufilmuota, kaip iš lėktuvo nuolaužų išnešamas dar vienas rastas gyvas futbolininkas – gynėjas Zampieras Neto. Vėliau informacija, kad šis futbolininkas rastas gyvas, patvirtina oficialiai.

13.26 val. Kolumbijos Civilinės aviacijos tarnyba pranešė, kad yra šeši išgyvenusieji.

Civilinės aviacijos tarnybos įvardinti išgyvenusieji:

  • trys futbolo klubo „Chapecoense“ žaidėjai – kairysis gynėjas Alanas Luciano Ruschelis, vartininkai Marcos Danilo Padilha ir Jaksonas Ragnaras Follmannas;
  • skrydžio palydovė Ximena Suárez;
  • skrydžio inžinierius Erwinas Tumiri;
  • žurnalistas Rafaelis Henselis.

13.16 val. Pasirodė nepatvirtintų pranešimų apie šeštąjį išgyvenusįjį. Kolumbijos žiniasklaida skelbia, kad rastas gyvas ir „Chapecoense“ gynėjas Zampieras Neto. Oficialiai tai nėra patvirtinta.

12.50 val. Futbolo pasaulis gedi Brazilijos tragedijos aukų: „Tai sunkus momentas futbolui“. Daugiau skaitykite čia.

11.33 val. Kolumbijos policija patvirtino, kad per katastrofą žuvo 76 žmonės. 75 jų – vietoje, vienas žmogus mirė nugabentas į ligoninę.

10.41 val. „360 Radio Colombia“ skelbia, kad Medeljino policijos vadovas Jose Acevedo Ossa pranešė, jog lėktuvo tragedija nusinešė 75 žmonių gyvybes.

10.36 val. Kolumbijos civilinės aviacijos tarnybos vadovas Alfredo Bocanegra radijui „Blu Radio“ sakė, kad lėktuvui buvo suteiktas prioritetas – oro uostas žinojo, kad orlaivis turi problemų. Tačiau lėktuvas nusileidimo tako taip ir nepasiekė.

„Artėdamas lėktuvas pranešė apie kritinę padėtį. Jam buvo suteiktas prioritetas nusileidimui, tačiau tuomet ryšys buvo prarastas“, – sakė jis.

Kol kas nėra aišku, kodėl lėktuvas nepasiekė oro uosto. Versijos varijuoja nuo degalų pasibaigimo ar elektronikos problemų iki orlaivio nesuvaldymo sudėtingų oro sąlygų metu.

10.26 val. Dėl stiprios liūties laikinai sustabdyti gelbėjimo darbai.

9.55 val. Vietos meras pranešė, kad per aviakatastrofą žuvo mažiausiai 25 žmonės.

9.39 val. Skelbiama, kad tarp išgyvenusiųjų – „Chapecoense“ klubo gynėjas Alanas Ruschelis (nuotraukoje dešinėje) ir vartininkas Marcos Danilo. Jie išgabenti į vietos ligoninę.

Vėliau pranešta, kad yra ir daugiau katastrofą išgyvenusių futbolininkų.

9.33 val. Lėktuvu kartu su „Chapecoense“ komanda į rungtynes skrido ir 8 klubo vadovybės nariai, trys klubo svečiai ir 21 žurnalistas.

9.26 val. Sudužusiu orlaiviu skridę brazilų futbolininkai turėjo skristi kitu lėktuvu. Daugiau skaitykite čia.

8.46 val. Kolumbijos naujienų agentūros skelbia, kad pasirodė pirmosios nuotraukos iš aviakatastrofos vietos.

8.36 val. Rasti 6 išgyvenusieji

Medeljino miestą aptarnaujančio Jose Marios Cordovos oro uosto pranešime sakoma, „panašu, kad yra išgyvenusiųjų“.​ Miesto meras Federico Gutierrezas taip pat teigė, kad gali būti, jog ne visi keleiviai žuvo. „Tai didžiulė tragedija“, – sakė meras „Blu Radio“, važiuodamas į nelaimės vietą.

Netrukus po to pranešta, kad gelbėtojai rado mažiausiai šešis katastrofą išgyvenusius žmones. Skirtingi šaltiniai nurodo, kad išgelbėta nuo 6 iki 10 žmonių.

Jose Marios Cordovos oro uosto pranešime sakoma, kad „visa įmanoma pagalba mobilizuojama dėl pranešimo apie šešis gyvus likusius žmones“.

Gelbėtojų darbą labai sunkina sudėtingos oro sąlygos vietovėje.

Skrido dėl svarbaus trofėjaus turėjusi žaisti futbolo komanda

Lėktuvu skrido Brazilijos futbolo komandos „Chapecoense“ žaidėjai. Jie trečiadienį Medeljine turėjo žaisti Pietų Amerikos taurės turnyro finale prieš Kolumbijos „Atletico Nacional“.

Nuotr. iš  „Twitter“/„Chapecoense“ komanda lėktuve
Nuotr. iš „Twitter“/„Chapecoense“ komanda lėktuve

1973 metais įkurtas „Chapecoense“ klubas tik prieš trejetą sezonų pagaliau grįžo į Brazilijos aukščiausiąją futbolo lygą (Serie A), kur pernai užėmė 14-ąją vietą.

Iki šio sezono pabaigos likus vienam mačui „Chapecoense“ žengė rekordinėje devintoje vietoje bei taikėsi į Pietų Amerikos taurės trofėjų, kurio finalo pirmąsias rungtynes ir turėjo žaisti Kolumbijoje. Tai galėjo būti didžiausias klubo laimėjimas istorijoje.

Be vieno legionieriaus iš Argentinos, visi kiti komandos futbolininkai buvo brazilai.

Anksčiau pirmadienį komandos feisbuko puslapyje buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame rodoma, kaip komanda ruošėsi skrydžiui San Paulo Gvaruljoso tarptautiniame oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius