Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leningrado blokadą išgyvenusi moteris mirė dėl Rusijos institucijų aplaidumo

92 metų Samija Chalikova, išgyvenusi Antrąjį pasaulinį karą, Leningrado blokadą ir Stalino režimo pragarą, mirė ligoninėje Sankt Peterburge. Jos mirtį lėmė Rusijos institucijų abejingumas ir lėta reakcija, rašo rferl.org.
Samija Chalikova
Samija Chalikova / „Twitter“ nuotr.

Senolė dvi dienas pragulėjo ant šaltų savo buto grindų, nes atsakingų institucijų atstovai atsisakė išlaužti duris ir suteikti jai pagalbą. Elmiros Urusovos, padėjusios S.Chalikovai namų ruošos darbuose teigimu, pareigūnai atsisakė laužti duris.

„Jis man sakė, kad neatidarinės durų. Lauš tik tada, kai pradės smirdėti“, – pasakojo E.Urusova. Po dviejų dienų pagaliau atidarius senolės buto duris, ji buvo rasta gulinti ant šaltų grindų vien tik su naktiniais marškiniais.

Tiesa, paramedikai atsisakė vežti moterį į ligoninę, teigdami, kad ji nepatyrė nei infarkto, neturi kitų skubios pagalbos reikalaujančių simptomų. Tik vėliau ji buvo priimta į ligoninę, pastebėjus karščiavimą ir vis sunkėjantį kvėpavimą.

Pasak medikų, garbaus amžiaus sulaukusi moteris sugebėjo pasveikti nuo plaučių uždegimo, tačiau jos kūnas jau buvo per senas, kad atlaikytų kitas prasidėjusias komplikacijas.

Buvusi Nacionalinės bibliotekos darbuotoja, totorių kilmės S.Chalikova buvo sovietinės armijos savanorė Leningrado blokados metu. Jos tėvas dar 1931 metais buvo išsiųstas į priverstinio darbo stovyklą. Vėliau iškeliauti priverstas buvo ir dėdė. Abu šeimos vyrai negrįžo.

Leningrado blokados metu daugiau nei milijonas žmonių mirė iš bado ir dėl nuolatinių bombardavimų, trukusių 872 dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius