Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai gyvena komfortiškiau negu komunistiniais laikais, tačiau tai atsieina brangiau, rodo apklausa

Pokomunistinėje Lenkijoje žmonės yra turtingesni, turi daugiau laisvių ir gyvena komfortiškiau, tačiau tai atsieina brangiau negu socializmo laikais, rodo dienraščio „Gazeta Wyborcza“ surengta apklausa.
Varšuvos centras
Varšuvos centras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Net 90 proc. respondentų mano, kad žmonės dabar geriau rengiasi, o 1 proc. įsitikinęs, kad po 1989 metų pagerėjo išsilavinimas.

Apklausos dalyvių nuomone, lenkai taip pat tapo europietiškesni (taip mano 84 proc.), labiau rūpinasi higiena (83 proc.), tapo turtingesni negu prieš 20 metų (59 proc.).

Tačiau respondentai atkreipia dėmesį ir į pokomunistinės epochos minusus – 91 proc. apklaustųjų tikina, kad yra nervingesni, 69 proc. skundžiasi turintys sunkiau dirbti, 68 proc. sako tapę pragmatiškesni, o 61 proc. prisipažįsta skiriąs mažiau laiko šeimai ir draugams.

Į klausimą, ar dabar gyvenimas geresnis nei komunistų valdytoje Lenkijoje, 37 proc. respondentų atsakė teigiamai, 24 proc. – neigiamai, o 33 proc. neturėjo nuomonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius