Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija nesitraukia: pabėgėliai iš Sirijos turėtų grįžti ir išvaduoti savo tėvynę

Šimtai tūkstančių pabėgėlių iš Sirijos, plūstančių į Europą, galėtų būti apmokyti kautis, sudaryti armiją ir grįžti „išvaduoti savo tėvynės“, sekmadienį pareiškė Lenkijos naujasis užsienio reikalų ministras.
Slovėniją pasiekė rekordinis skaičius migrantų
Migrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Witoldas Waszczykowskis visuomeninei televizijai sakė, kad pabėgėliai galėtų būti naudingi, užuot sėdėję ir gurkšnoję kavą Berlyno simboliu tapusioje alėjoje arba kituose Europos miestuose.

„Šimtai tūkstančių sirų neseniai atvyko į Europą. Galime padėti jiems suformuoti armiją, – nurodė diplomatijos vadovas. – Dešimtys tūkstančių jaunų vyrų išsilaipina iš guminių valčių su „iPad“ rankose ir užuot paprašę atsigerti arba pavalgyti jie klausia, kur galėtų įsikrauti savo mobiliuosius telefonus.“

„Jie galėtų vykti išvaduoti savo šalies ir mes jiems padėtume“, – sakė W.Waszczykowskis, kuris bus prisaikdintas pirmadienį.

W.Waszczykowskis pridūrė, kad tokia padėtis, kai „mes siunčiame savo karius kautis į Siriją, kai šimtai tūkstančių sirų gurkšnoja kavą Berlyno alėjoje arba kituose Europos miestuose, yra negera.

Vokietija iki šiol laikėsi atvirų durų politikos iš kruvino smurto krečiamos Sirijos pabėgusiems žmonėms, suteikdama jiems „pirminę apsaugą“ – aukščiausią pabėgėliams taikomą statusą.

Lenkijos būsimasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis šeštadienį pareiškė, kad po atakų Paryžiuje, kurios nusinešė mažiausiai 129 žmonių gyvybes, Varšuva nebelaiko ES plano perskirstyti pabėgėlius Bendrijos šalyse.

Ta programa, jau seniai kritikuojama ES rytinių šalių, patyrė dar vieną smūgį po to, kai pareigūnai nurodė, jog vienos atakos vietoje rastas Sirijos pasas priklauso prieglobsčio ieškotojui, kuris spalį buvo užregistruotas kaip pabėgėlis vienoje Graikijos saloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius