-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje buvo sutarta nerodyti dokumentinio BBC filmo apie „mirusiųjų medžioklę“

Sukrečiantis dokumentinis filmas „Necrobusiness“ – BBC užsakymu pastatytas švedų dokumentinis filmas apie Lenkijos Lodzės mieste vykusią „mirusiųjų medžioklę“, kurios vienas veikėjų yra miesto Tarybos narys Witoldas Skrzydlewskis, pasirodė tinklalapyje „YouTube“, nors lenkų žiūrovai niekada neturėjo pamatyti šio filmo, pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Laidojimo paslaugos
Laidojimo paslaugos / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Filmą sukūrė režisieriai Fredrikas von Krusenstjerna ir daugelį metų Švedijoje gyvenantis lenkas Ryszardas Solorzas. Filmo kūrėjai stebėjo teismo procesą, kuriame buvo teisiami mirusiais žmonėmis prekiavę greitosios pagalbos sanitarai. Šie už atitinkamą sumą „pardavinėjo“ žinias apie žmonių mirtį laidotuvių biurams; susitikdavo su mirusiųjų ir numarintų žmonių artimaisiais.

Filmas Švedijoje pasirodė 2008 metais ir tuoj pasiekė populiarumo rekordą. Vieną pagrindinių vaidmenų jame „atliko“ verslininkas, dabar Lodzės tarybos narys W.Skrzydlewskis.

Filme nurodoma, kad ir jis mokėdavo už žinias apie mirusiuosius. Pats verslininkas sako, jog sutiko filme dalyvauti, nes turėjo būti kalbama apie perversmą Lenkijos versle, tačiau buvo parodytas kaip nusikaltėlis. Be to, sutartyje su filmo kūrėjais buvo įrašyta sąlyga, jog lenkų žiūrovai šios kino juostos niekada nematys.

Ši juosta jau buvo rodyta Belgijoje, Olandijoje ir Didžiojoje Britanijoje, o dokumentinių filmų festivalyje Stokholme jai atiteko pagrindinis prizas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius