-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijoje darbo netekęs angliakasys slapstėsi 765 metrų gylyje po žeme

Lenkijoje vienas darbo netekęs angliakasys, kuris šio mėnesio pradžioje dingo iš namų, pirmadienio vakarą buvo surastas – šachtoje 765 metrų gylyje po žeme, praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Kasykla Silezijoje
Kasykla / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietvakarinės Silezijos vaivadijos mieste Chožuve gyvenantis 47 metų vyras Katovicių anglies kasybos bendrovės kasykloje „Wujek“ išdirbo apie 20 metų, o iš darbo buvo atleistas pernai rugsėjį.
Kaip nurodė kasyklos atstovai, buvęs angliakasys buvo rastas smarkiai išsekęs vienoje sanitarinėje kameroje, esančioje 765 metrų gylyje po žeme.

Kaip mano kasyklos darbuotojai, vyrui slapstytis padėjo patirtis – jis gerai pažinojo požeminius tunelius, kurių bendras ilgis apie 100 kilometrų.

Kaip mano kasyklos darbuotojai, vyrui slapstytis padėjo patirtis – jis gerai pažinojo požeminius tunelius, kurių bendras ilgis apie 100 kilometrų.

Vyras taip pat puikiai išmanė visas darbuotojų kontrolės procedūras. Daugelis angliakasių jį pažinojo iš matymo, todėl tikėtina, kad jie neatkreipė dėmesio į žmogų, nevilkintį specialios aprangos ir neturintį specialaus darbuotojo pažymėjimo.

Bėglys buvo sulaikytas pirmadienį kontrolės metu, nes neturėjo su savimi identifikacijos kortelės, žibinto ir gelbėjimosi įrangos. Neatmetama prielaida, kad jam padėjo slapstytis kuris nors iš kasyklos darbuotojų.

Atleisto angliakasio artimieji sakė, kad jis skaudžiai išgyveno netekęs darbo.

Išsekęs ir daug skysčių netekęs vyras buvo paguldytas į ligoninę, tačiau jo gyvybei pavojus negresia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius