Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje netrūksta savų breivikų, teigia Varšuvos diplomatijos vadovas Radoslawas Sikorskis

Lenkijoje irgi esama žmonių, mąstančių panašiai kaip Andersas Behringas Breivikas, kuris Norvegijoje surengė kruvinus išpuolius, nusinešusius 76 žmonių gyvybes, trečiadienį pareiškė šalies diplomatijos vadovas Radoslawas Sikorskis.
Tokią nuotrauką Andersas Behringas Breivikas įdėjo internete žudynių dieną
Tokią nuotrauką Andersas Behringas Breivikas įdėjo internete žudynių dieną. / „Scanpix“ nuotr.

Londone, kur jis vieši su vizitu, R.Sikorskis lenkų žurnalistams sakė, jog Lenkijoje esama visuomenės sluoksnių, kurie mano, jog demokratiškai išrinktas prezidentas arba vyriausybė yra išdavikai, kuriems nerūpi nei šalis, nei tauta.

„Tai labai pavojingos emocijos, ir jų kurstymas gali sukelti nenuspėjamų pasekmių“, – ministro žodžius cituoja dienraštis „Rzeczpospolita“.

R.Sikorskis pabrėžė, kad stengiasi kovoti su tokiais reiškiniais, ir priminė, jog informavo prokuratūrą apie kai kuriuos neapykantos kurstymo atvejus interneto svetainėse.

Jis patikslino, kad turi omenyje netoleruotinas pastabas, tokias kaip „žydus į dujų kameras“, kurios iš žodžių gali tapti veiksmais, jeigu būtų pasekta norvegų žudiko pavyzdžiu.

Šie ministro žodžiai Lenkijoje sukėlė politinę audrą, ypač tarp opozicijos politikų, kurie mano, kad šalies diplomatijos vadovas apšmeižė Lenkiją ir lenkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius