Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje paskelbti oficialūs parlamento rinkimų rezultatai

Sekmadienį vykusius Lenkijos parlamento rinkimus laimėjo partija „Pilietinė platforma“, už kurią balsavo 39,18 proc. rinkėjų; jai tenka 207 vietos Seime, pranešė Valstybinė rinkimų komisija, paskelbusi oficialius rinkimų rezultatus.
Lenkijoje per Seimo rinkimus triumfavo dabartinio premjero Donaldo Tusko (centre) į priekį vedama „Pilietinė platforma“.
Lenkijoje per Seimo rinkimus triumfavo dabartinio premjero Donaldo Tusko (centre) į priekį vedama „Pilietinė platforma“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Partija „Teisė ir teisingumas“ pelnė 29,89 proc. balsų ir turės 157 deputatus 460 vietų Seime.

J.Palikoto judėjimas surinko 10,02 proc. balsų ir turės 40 atstovų Seime, Lenkijos liaudies partija, pelniusi 8,36 proc. balsų, turės 28 parlamentarus, Demokratinis kairiųjų aljansas – 8,24 proc. ir 27 narius Seime. Viena vieta teks vokiečių mažumai.

Rinkėjų aktyvumas sudarė 48.92 proc.

Už parlamento ribų liko partija „Lenkija svarbiausia“ (2,19 proc.), Januszo Korwino Mikke Naujųjų dešiniųjų kongresas (1,06 proc.) ir Lenkijos darbo partija „80-ųjų rugpjūtis“ (0,55 proc.).

Rinkimus pralaimėjusių konservatorių lyderis J.Kaczynskis iš partijos vadovo pareigų trauktis nežada

Partijos „Įstatymas ir teisingumas“ pirmininkas, buvęs Lenkijos premjeras Jaroslawas Kaczynskis antradienį pareiškė neketinąs trauktis iš konservatorių lyderio posto ir šitaip paneigė gandus, esą jis atsistatydins iš partijos pirmininko pareigų, informuoja Lenkijos naujienų agentūra PAP.

2008 metais J.Kaczynkis viešai pareiškė, kad, jeigu jo vadovaujami konservatoriai 2011 metais nelaimės parlamento rinkimų, tai jis paliks savo postą.

Spaudos konferencijoje ekspremjeras sakė, kad per tą laiką situacija pasikeitė, o sprendimą likti konservatorių vedliu nemažai įtakos turėjusi Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio žūtis per lėktuvo katastrofą.

„Tik aš galiu vesti „Įstatymą ir teisingumą“ į pergalę, kadangi mane matydami rinkėjai sako: „Jaroslawai, gelbėk Lenkiją“, – paaiškino J.Kaczynskis.

Politikas taip pat pareiškė, kad konservatoriai nepalaikys Januszo Palikoto kairiojo judėjimo kandidato į Seimo vicepirmininkus. Pasak J.Kaczynskio, „tai būtų didelė visuomenės klaida, nes tokios politinės formacijos iš viso neturėtų būti, todėl mes juos visiškai ignoruosime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius