-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje sulaikytas prezidento Bronisławo Komorowskio užpuolimu įtariamas vyras

Artėjant antrajam Lenkijos prezidento rinkimų turui, užfiksuotas išpuolis prieš perrinkimo siekiantį šalies vadovą Bronisławą Komorowskį.
Lenkijoje sulaikyras prezidento užpuolimu įtariamas vyras
Lenkijoje sulaikyras prezidento užpuolimu įtariamas vyras / stopkadras

B.Komorowskiui viešint Torunėje, jį pasitiko ne tik šalininkai, bet ir priešininkai. Prezidentui einant į miesto rotušę pro ne itin draugiškai nusiteikusią minią, vienas vyras išėjo iš minios ir, pirminiais duomenimis, mėgino smogti valstybės vadovui. Smūgio B.Komorowskis išvengė – mat žaibiškai reagavo policijos ir Vadovybės apsaugos biuro pareigūnai.

Liudininko paskelbtoje filmuotoja medžiagoje matyti, kaip užpuolikas sulaikomas ir trijų pareigūnų nutempiamas tolyn nuo minios. Taip pat matyti, kad vyriškis priešinasi jį tramdantiems pareigūnams ir bando ištrūkti iš jų gniaužtų. Dalis B.Komorowskio laukusių žmonių tuo metu susispiečia apie reginį ir skanduoja „šalin policinę valstybę!“, o policijos veiksmus palydi šūkiais „žudikai“ ir „gestapas“. Prie skanduotojų prisijungia ir pas sulaikytasis, sodinamas į policijos automobilį.

Vaizdo įraše kalbantis sulaikytojo bendražygis tikina, esą vyriškis norėjo pasiteirauto prezidento pozicijos dėl abortų. „Iš to, ką matėme, jis nebuvo įspėtas pasitraukti, o pareigūnai puolė ant jo“, - teigė vyriškis, pridurdamas, esą nieko panašaus į ginklą sulaikytasis neturėjo.

Lenkijos portalas gazeta.pl skelbia, jog sulaikytas 34 metų vyras. Vadovybės apsaugos biuras tvirtina, kad jis mėgino „tiesiogiai užpulti“ B.Komorowskį.

Perrinkimo siekiančio prezidento konkurentas antrajame ture Andrzejus Duda tikina, esą „kažkokių šūkių“ skandavimas – tai dar ne išpuolis prieš prezidentą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius