-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos ambasada Maskvoje apmėtyta petardomis ir dūminiais užtaisais

Rusijos sostinėje sulaikyti trys asmenys, kurie susiję su incidentu prie Lenkijos ambasados. Diplomatinės atstovybės teritorija buvo apmėtyta petardomis ir dūminiais užtaisais, rašo rp.pl.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ši ataka prieš Lenkijos ambasadą yra savotiškas atsakas į lenkų išpuolį prieš Rusijos ambasadą Varšuvoje lapkričio 11-ąją, nacionalistų Nepriklausomybės eitynių metu. Išpuolį įvykdė neobolševikinės organizacijos „Kita Rusija“ nariai. Kol kas nėra tiksliai žinoma, kiek iš viso asmenų dalyvavo akcijoje.

Protestuotojai prie Lenkijos ambasados išskleidė plakatą „Rusija nuo Varšuvos iki Port Artūro“ ir apmėtė ambasados teritoriją petardomis bei dūminiais užtaisais. Žiniasklaidai buvo pranešta, kad tai yra atsakas į lenkų išpuolį prie Rusijos ambasados Varšuvoje pirmadienį.

Lenkijos Užsienio reikalų ministerija neslėpė nerimo dėl bandymų įsigauti į Lenkijos ambasados teritoriją Maskvoje. „Paryčiais keli jauni asmenys bandė patekti į ambasados teritoriją, jie tuoj pat buvo sulaikyti Rusijos policijos. Lenkijos ambasados teritorijoje, netoli tvoros, rastos 9 petardos, nė viena iš jų nepasiekė pastato“, – informavo Lenkijos URM atstovai.

Ambasados apsauga buvo sustiprinta.

Pirmadienį, Lenkijai minint Nepriklausomybės dieną, Varšuvoje surengtos jau tradicinės kraštutinių dešiniųjų eitynės, kurios virto riaušėmis – liepsnojo automobiliai ir toleranciją bei įvairovę simbolizavusi vaivorykštė, keliolikai asmenų prireikė medikų pagalbos.

Eitynių dalyviai taip pat buteliais apmėtė Rusijos ambasadą, padegė šalia jos esantį policijos postą, bandė įsiveržti į ambasados teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius