-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijos gynybos ministras: Egiptas galimai pardavė Rusijai „Mistral“ laivus už 1 dolerį

Lenkijos gynybos ministras pareiškė manantis, kad Egiptas pardavė Rusijai du Prancūzijoje gamintus karo laivus „Mistral“ už simbolinę 1 dolerio kainą.
Mistral klasės karo laivas
Mistral klasės karo laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokį pareiškimą Antonis Macierewiczius padarė per parlamento debatus ketvirtadienį. Vėliau jis žurnalistams sakė gavęs informacijos „iš patikimų šaltinių“, bet daugiau detalių neatskleidė, praneša „Associated Press“.

Pasak A.Macierewicziaus, jeigu Egiptas šiuo metu atsisakytų šios operacijos, tai labai prisidėtų prie taikos visame pasaulyje ir tai taptų gera pamoka Rusijai.

Prancūzija šiuos du laivus yra pagaminusi Rusijai, tačiau atsisakė juos parduoti, kai Rusija, panaudojusi karinę jėgą, prisijungė Krymą. Dėl šios priežasties laivai buvo parduoti ne Rusijai, o Egiptui.

A.Macierewicziaus komentaras pasirodė įtemptų santykių tarp Varšuvos ir Paryžiaus fone. Įtampa atsiradusi dėl to, kad Lenkija nutraukė 3,5 mlrd. dolerių sandorį, kurio metu ketino pirkti prancūzų gamybos karinius sraigtasparnius.

Rusijos Gynybos ministerijos atstovas generolas Igoris Konašenkovas paneigė A.Macierewicziaus pareiškimą, pavadindamas jį nesąmone ir savireklama.

Šie du laivai turėjo būti parduoti Rusijai už 1,2 mlrd. eurų. Prancūzijai nutraukus sutartį, Egiptas juos įsigijo už sumažintą maždaug 950 mln. eurų kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius