Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos nusikaltėliai keičia specializaciją

Lenkijoje veikiančios nusikaltėlių gaujos keičia specializaciją – vis dažniau imasi ekonominių nusikaltimų – klastojami mokesčiai, prekiaujama alkoholiu ir cigaretėmis, rašo Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Vagis
Nusikaltėlis / Photos.com nuotr.

Lenkijos Centrinio sekimo biuro duomenimis, 2009 metais ekonominiai nusikaltimai šalyje tapo pagrindiniu nusikaltėlių pajamų šaltiniu, o gauti pinigai investuojami į nekilnojamąjį turtą, vertybinius popierius, perkami meno kūriniai, net lėktuvai. Tačiau prekyba narkotikais tebevyrauja, kaip ir anksčiau.

Pernai Lenkijoje veikė apie 500 nusikalstamų grupuočių, kurių 167 vertėsi prekyba narkotikais ir tik 107 „specializavosi“ automobilių vagystėmis, sunkvežimių plėšimais.

Pernai policijai pavyko likviduoti 155 organizuotas nusikaltėlių grupes ir areštuoti beveik 4000 nusikaltėlių.

Pasak Lenkijos policijos vyriausiojo komendanto Andrzejaus Matejuko, per pastarąjį dešimtmetį gaujų veikla susilpnėjo, nes atsirado vadinamieji anoniminiai liudininkai, pagausėjo techninės įrangos, padedančios išaiškinti nusikaltėlius.

Nors Lenkijoje prekyba narkotikais tebevyrauja, keičiasi jos profilis. Jeigu anksčiau ši šalis visoje Europoje buvo žinoma kaip amfetamino aruodas, tai dabar čia populiarėja natūralūs narkotikai, daugelis gaujų augina indiškas kanapes.

Lenkijoje veikia ir tarptautinės nusikaltėlių organizacijos, tačiau savo veiklą jos sieja su vietiniais nusikaltėliais. Tai daugumoje buvusių SSRS respublikų atstovai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius