-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos opozicijos lyderis dėl kruvino išpuolio partijos būstinėje kaltina šalies vyriausybę

Lenkijoje antradienį užpuolikui nušovus opozicinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) europarlamentaro padėjėją, konservatyvios partijos lyderis Jaroslawas Kaczynskis pareiškė, kad šis išpuolis yra premjero Donaldo Tusko vykdomos „neapykantos kampanijos“ rezultatas.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak policijos, per išpuolį PiS būstinėje Lodzės mieste vienas žmogus buvo nušautas, o kitas – sunkiai sužeistas peiliu. Šiuo metu medikai kovoja dėl jo gyvybės.

Užpuolikas, maždaug 60 metų vyras, buvo suimtas.

„Atrodo, kad užpuolikas turėjo ir šautuvą, ir peilį. Jis paleido kelis šūvius“, – sakė Lodzės miesto policijos atstovė Magdalena Zielinska, pridūrusi, kad apie nusikaltimo motyvus kalbėti dar anksti.

Tuo tarpu per lėktuvo katastrofą prie Smolensko balandį žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio brolis dvynys J.Kaczynskis pareiškė, kad atsakomybę už išpuolį turėtų prisiimti D.Tusko vyriausybė.

„Tai, kas įvyko, yra jau kurį laiką prieš PiS partiją vykdomos neapykantos kampanijos rezultatas“, – sakė J.Kaczynskis.

„Šiandien vyriausybė visapusiškai atsako už visų mūsų būstinių ir visų mūsų darbuotojų saugumą. Jei kas nors tars mums dar nors vieną neapykantos žodį, tai prilygs grasinimui nužudyti“, – pridūrė J.Kaczynskis.

Po vasarą prezidento rinkimuose patirto pralaimėjo D.Tusko valdančiosios centro dešiniųjų Pilietinės platformos (PO) kandidatui Bronislawui Komorowskiui konservatorių lyderio 61 metų J.Kaczynskio retorika politinių oponentų atžvilgiu tapo itin karinga.

Brolio žūties per lėktuvo katastrofą Rusijoje sugniuždytas J.Kaczynskis apkaltino D.Tuską ir Maskvą prisidėjus prie šios nelaimės, kuri nusinešė iš viso 96 gyvybes.

J. Kaczynskis taip pat atsisakė palaikyti kokius nors tiesioginius kontaktus tiek su premjeru D.Tusku, tiek su prezidentu B.Komorowskiu.

Politikos apžvalgininkai įspėja, kad dėl tokio jo elgesio prieš kitų metų parlamento rinkimus nuo PiS nusigręš daug nuosaikių pažiūrų lenkų rinkėjų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius