Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pasiūlė skubiai surengti balsavimą dėl pasitikėjimo jo vyriausybe, sulaikyti du įtariamieji dėl pokalbių įrašų paviešinimo

Trečiadienį Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas pasiūlė surengti balsavimą dėl pasitikėjimo vyriausybe po kilusios politinės krizės šalyje dėl paviešintų Lenkijos ministrų telefoninių pokalbių įrašų, rašo naujienų svetainė bloomberg.com
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Balsavimo dėl pasitikėjimo vyriausybe laikas dar nėra paskelbtas, tačiau jis gali įvykti ir trečiadienio vakarą, teigė Seimo pirmininkė Ewa Kopacz. Šalies premjeras D.Tuskas atsiprašė dėl necenzūrinių ministrų pokalbių įrašuose vartojamų frazių ir teigė, kad ministrai turi pasiteisinti dėl savo veiksmų.

Visas skandalas yra susijęs su padėtimi kaimyninėje Ukrainoje ir rusiškomis dujomis, trečiadienį pareiškė D.Tuskas.

„Noriu, kad užsienio valstybės būtų patikintos, jog Lenkijos valstybė yra pajėgi susidoroti su šia krize ir, kad dabartinė vyriausybė turi paramą derėtis Briuselyje“, pareiškė D.Tuskas, turėdamas omenyje rytoj Briuselyje vyksiantį ES vadovų susitikimą dėl energetinio saugumo. Dėl šios priežasties premjeras nori, kad balsavimas būtų surengtas kaip įmanoma greičiau.

Nuo komunistinės sistemos Lenkijoje žlugimo ilgiausiai premjero poste esantis D.Tuskas ankščiau jau yra pareiškęs, kad įrašus paviešino nusikalstamos grupuotės, norėdamos įnešti sumaišties į Lenkijos politinį gyvenimą.

Pranešama, kad Varšuvoje jau sulaikyti du dėl pokalbių nutekinimo įtariami asmenys.

Sulaikyti asmenys yra siejami su akmens anglies verslu, o visas skandalas yra susijęs su padėtimi kaimyninėje Ukrainoje ir rusiškomis dujomis, trečiadienį pareiškė D.Tuskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius