Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjerė reikalauja Vokietijos pasiaiškinimo: kas rengia išpuolius?

Lenkijos premjerė Beata Szydlo pareiškė, kad jos šalį neramina kasdienės atakos, vykstančios kaimyninėje valstybėje, skelbia politico.eu.
Beata Szydlo ir Angela Merkel
Beata Szydlo ir Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Frankfurter Allgemeine Zeitung“ skelbia, kad B.Szydlo kreipėsi į Vokietijos federalinę valdžią, reikalaudama paaiškinti, kokia yra saugumo situacija ir kas rengia išpuolius Vokietijoje.

„Pastarosiomis savaitėmis mes kasdien girdėjome apie teroro atakas. Šios atakos šokiravo Lenkijos gyventojus“, – antradienį sakė Lenkijos premjerė, turėdama galvoje ir sekmadienio išpuolį Reutlingeno mieste, kai Sirijos pabėgėlis nužudė lenkę.

Lenkijos konservatyvi vyriausybė jau kurį laiką kritiškai atsiliepia apie Vokietijos vykdomą atvirų durų politiką ir įsileidžiamus migrantus. Varšuva atmeta Europos Sąjungos siūlomą migrantų pasidalinimo planą, nepritardama kvotoms.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis dar pirmadienį įspėjo, kad Vokietijos politikai ir žvalgybos pareigūnai yra atsakingi už savo šalies piliečių saugumą.

„Mes tikimės, kad jie paaiškins šiuos veiksmus“, – teigė Lenkijos diplomatijos vadovas, netiesiogiai leisdamas suprasti, kad teroro išpuoliai susiję su Europą užplūdusių migrantų banga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius