Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos užsienio reikalų ministras pareiškė: „Priimsime pabėgėlių daugiau, nei reikalauja kvota“

Lenkijos užsienio reikalų ministras pirmadienį pareiškė, kad Varšuva gali priimti daugiau pabėgėlių nei 9 tūkstančiai, numatyti Europos Sąjungos pabėgėlių paskirstymo plane, tačiau norėtų, kad Bendrijos sienos būtų geriau apsaugotos.
Grzegorzas Schetyna
Grzegorzas Schetyna / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši Europos Sąjungos valstybė kol kas sutiko priimti tik 2 tūkstančius pabėgėlių, Bendrijai siekiant įveikti didžiausią migrantų krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Varšuva kol kas pasisako už savanorišką pabėgėlių priėmimą ir nepritaria Europos Komisijos nustatytoms privalomoms migrantų priėmimo kvotoms.

„Lenkija gali priimti daugiau pabėgėlių savanorišku pagrindu nei laikantis skaičių, numatytų pagal Europos Komisijos pateiktą privalomų kvotų planą“, – pareiškė užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna dienraščio „Gazeta Wyborcza“ nuomonių skiltyje, tačiau konkretaus skaičiaus nenurodė.

„Tačiau norint, kad taip atsitiktų, Europos Sąjunga ir jos valstybės privalo imtis plataus masto ir efektyvių pokyčių politinio prieglobsčio (suteikimui) ir migracijai organizuoti“, – pridūrė jis straipsnyje, kurį paskelbė dar keli Europos leidiniai.

„Mums reikia surasti pusiausvyrą tarp pagalbos tiems, kuriems jos reikia, ir mūsų piliečių saugumo užtikrinimo“, – pareiškė G.Schetyna.

„Svarbiausias prioritetas turėtų būti Europos Sąjungos sienų uždarymas. Tik padarę tai mes galėsime išvengti tolesnio chaoso ir žiaurių susirėmimų pasieniuose“, – rašė ministras.

„Privalome užtikrinti, kad būtų laikomasi ekstradicijos sutarčių. Turi būti įvesta visapusiška sienų kontrolė“, – tęsė jis. Ministras taip pat ragino ES „investuoti į pabėgėlių priėmimo centrus“, kuriuose būtų nustatoma, ar atvykėliai yra pabėgėliai, ar ekonominiai migrantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius