Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos užsienio reikalų ministras siūlo formuoti pabėgėlių armiją ir siųsti ją atgal į Siriją

Šimtams tūkstančių nuo karo bėgančių žmonių plūstant į Europą, o Paryžiui gedint teroro aktų aukų, Lenkijos pozicija pabėgėlių atžvilgiu darosi vis griežtesnė. Naujasis Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis jau pareiškė, kad jo šalis labai kritiškai žvelgia į pabėgėlių priėmimo programą, skelbia „The Washington Post“.
Witoldas Waszczykowskis
Witoldas Waszczykowskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos diplomatijos vadovo teigimu, pabėgėliai gali būti apmokomi karinių veiksmų ir siunčiami atgal, kad kautųsi su jų šalį engiančiomis grupuotėmis.

„Jie gali keliauti ir kautis už savo šalies laisvę su mūsų pagalba“, – teigė Lenkijos parlamento rinkimus įtikinama persvara laimėjusio „Įstatymo ir teisingumo“ partijos atstovas.

„Šimtai tūkstančių sirų atkeliavo į Europą ir mes galime padėti suformuoti iš jų armiją“, – aiškino savaitgalį Lenkijos televizijos eteryje W.Waszczykowskis.

„Dešimtys tūkstančių jaunų vyrų guminėmis valtimis atkeliauja link Europos krantų su išmaniaisiais telefonais rankose ir vietoje maisto ar vandens jie reikalauja, kad būtų pakeistos jų telefonų baterijos“, – piktinosi Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Lenkijos Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis po Paryžiaus išpuolio, prie kurio galimai yra prisidėję ir su pabėgėliais atkeliavę asmenys, jau paskelbė, kad nemato politinių priežasčių Lenkijai toliau dalyvauti pabėgėlių priėmimo programoje.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius