Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos žvalgybos šifruotojas dingo kaip į vandenį

Praėjo mėnuo kaip dingo Lenkijos karinės žvalgybos šifruotojas puskarininkis Stefanas Zielionka. Policija iki šiol nežino, kur jis galėtų būti, pranešama lenkų tinklalapyje tvp.info.
Lenkijos gynybos ministras Bogdanas Klichas paneigė kai kurias žiniasklaidos iškeltas versijas.
Lenkijos gynybos ministras Bogdanas Klichas paneigė kai kurias žiniasklaidos iškeltas versijas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis žmogus žinojo visų užsienyje dirbančių lenkų žvalgų pavardes. Pasak tvp.info, „karinė prokuratūra Varšuvoje pradėjo tyrimą, siekiant nustatyti ar šifruotojo byla nesusijusi su nusikaltimu“.

Lenkijos gynybos ministras Bogdanas Klichas paneigė dienraščio „Dziennik“ žinią, kad S.Zielionkos žmona buvo kadrinė žvalgybos darbuotoja. Ministras teigia, kad šifruotojo žmona ir dukra gyvena ten pat, kur gyveno iki šiol. Tiesa, ji prieš keletą metų dirbo Lenkijos karinėje žvalgyboje, tačiau civilio tarnautojo pareigose; jos darbas neturėjo jokio ryšio su žvalgyba.

Neoficialiais duomenimis, tarnybos, kurios ieško dingusiojo, svarsto keletą versijų. Viena iš jų – puskarininkis galėjo nusižudyti arba žūti atsitiktinai. Tuo tarpu, lenkų žiniasklaida spėja, jog šifruotojas seniai bendradarbiavo su svetimos šalies žvalgyba ir galėjo būti išvežtas iš Lenkijos.

S.Zielionka išėjo iš savo namų Gožovo mieste balandžio 12 dieną, ir nuo to laiko apie jį nieko nežinoma. Policija įtaria, kad šifruotojas, kuris turėjo sveikatos problemų, galėjo nusižudyti, tačiau neatmetama ir jo bendradarbiavimo su užsienio žvalgyba galimybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius