Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų maratonininkas bėga į Romą dalyvauti popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbime šventuoju

Vienas lenkų maratonininkas bėga visus 2 tūkst. km į Romą, kurią turi pasiekti tuo metu, kai kitą mėnesį šventuoju bus paskelbtas jo tėvynainis popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II.
Popiežius Jonas Paulius II. / „Scanpix“ nuotr.

Pakeliui į velionio lenkų popiežiaus kanonizaciją Piotras Kurylas taip pat melsis už taiką pasaulyje, pirmiausia – kaimyninėje Ukrainoje.

„Kiti vyks į Romą autobusais, traukiniais ar lėktuvais. Aš esu maratonininkas, tad bėgimas man yra vienintelis būdas“, – sakė 42 metų P.Kurylo per savo pertrauką šalies šiaurėje esančiame Barkių kaime.

Kiti vyks į Romą autobusais, traukiniais ar lėktuvais. Aš esu maratonininkas, tad bėgimas man yra vienintelis būdas, – sakė 42 metų P.Kurylo per savo pertrauką šalies šiaurėje esančiame Barkių kaime.

Marškinėlius su popiežiaus atvaizdu vilkintis P.Kurylo kovo 15 dieną išbėgo iš Studzeničnos kaimo Lenkijos šiaurėje, ežerų krašte, kur Karolis Wojtyla prieš tai, kai 1978 metais tapo popiežiumi, per atostogas plaukiodavo baidare.

„Jis taip pat mėgo būti atvirame ore, jam patiko sportas“, – sakė P.Kurylo apie 2005-aisiais mirusį pontifiką.

Du vaikus turintis P.Kurylo tikisi per dieną nubėgti vidutiniškai 80 kilometrų. Jo maršrutas drieksis per Slovakiją, Vengriją ir Austriją, o Italiją jis turi pasiekti prieš kanonizacijos ceremoniją balandžio 27 dieną.

„Kartais žmonės kelyje prisideda prie manęs ir bėga drauge. Reakcija tikrai buvo šilta. Jie papasakoja man apie savo maldas, kad galėčiau jas nunešti į Romą“, – sakė P.Kurylo, kuris tempia vežimėlį, pririštą jam prie juosmens.

Tame popiežiaus nuotraukomis apklijuotame vežimėlyje sukrautas jo maistas ir kiti būtiniausi dalykai, be to, naktimis jis tarnauja kaip palapinė.

P.Kurylo keliasi anksti ir bėga nuo aušros iki vakaro, darydamas pertraukas, kurių metu eina, kad galėtų pavalgyti ir atsigerti.

Pasirengimas šiai kelionei užtruko tris mėnesius. Jis kasdien bėgiodavo su skirtingais kroviniais – padanga ar malkų prikrautu vežimėliu.

„Bėgu taip pat dėl to, kad vėl įkraučiau savo paties baterijas, kad suaktyvinčiau save prieš savo šios vasaros ultramaratonus“, – sakė bėgikas.

Po Romos jis dalyvaus 212 km bėgime „UltraBalaton“ Vengrijoje, aplink didžiausią centrinėje Europoje Balatono ežerą, o paskui bėgs istorinį 246 km Spartatloną Graikijoje.

Šis statybų verslininkas maratonų virusu užsikrėtė maždaug prieš dešimtmetį. Jis buvo antras per 2007 metų Spartatloną, o 2010-aisiais baigė bėgti aplink pasaulį.

2012 metais jis baidare prieš srovę nuplaukė visa Lenkijos Vyslos upe, kad atkreiptų dėmesį į kliūtis, su kuriomis susiduria neįgalūs žmonės.

„Piotras yra tikras tikėjimo didvyris“, – sakė Barkių parapijos kunigas tėvas Marekas Matusikas.

„Jis bėga, kad skleistų Žodį, kad būtų išsaugotas Jono Pauliaus II atminimas“, – sakė kunigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius