Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Libane gali būti pagrobti keli turistai – anot Estijos konsulo, tai septyni estai

Libano rytuose Bekaa slėnyje trečiadienį gali būti pagrobti septyni dviračiais keliavę europiečiai, kurie, kaip spėjama, yra estai, gali būti ir ukrainiečiai.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.

Ukrainos ambasada Libane sakė neturinti jokių žinių apie šį įvykį.

Tuo tarpu Estijos konsulas Libane patvirtino, jog pagrobtieji septyni dviratininkai yra estai.
„Generalinis saugumas Zalėje paskambino man ir sakė, jog rasti dokumentai yra estų“, – sakė agentūrai „Reuters“ Estijos konsulas Sami Kamouhas.

Pasak mačiusiųjų, juos kažkokie kaukėti vyrai jėga sugrūdo į du baltus furgonus ir vieną juodą mersedesą, sakė agentūrai AFP Libano saugumo ir kariškių pareigūnai.

„Jie matyt buvo pagrobti“, – sakė kariškių atstovas agentūrai AFP ir pridūrė, kad rasti jų dviračiai, palikti prie kryžkelės netoli Zalės miesto.

Saugumo pareigūnas nurodė, jog minimi turistai visi yra iš Estijos, bet vienas pareigūnas Zalėje anksčiau sakė, jog tarp jų buvo ir ukrainiečių, nes pagrobimo vietoje neva rastas vienas ukrainiečio asmens dokumentas.

Tikriausiai dviratininkai į Libaną įvažiavo iš Sirijos apie 16 val. ir buvo užpulti kelyje tarp daugiausia krikščionių apgyvento Zalės miesto ir Kfar Zabedo, kuriame gyvena ir krikščionys, ir arabai sunitai.
Agentūros „Reuters“ fotografas įvykio vietoje matė paliktus turistų dviračius ir mantą. Saugumo pareigūnai apklausinėjo liudininkus.

Pernai Bekaa slėnyje buvo pagrobti du lenkai, bet greitai buvo paleisti, kai saugumo pajėgos kontrolės poste apšaudė pagrobėjus ir vieną nukovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius