Libano armija sulaikė „Islamo valstybės“ lyderio žmoną ir sūnų

Libano armija sulaikė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) lyderio Abu Bakro al Baghdadi žmoną ir vieną iš jo sūnų, neseniai atvykusius iš Sirijos, antradienį pranešė Libano saugumo ir armijos pareigūnai.
Buvęs "Islamo valstybės" lyderis Abu Bakr al Baghdadi
"Islamo valstybės" lyderis Abu Bakr al Baghdadi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalifu“ pasiskelbusio A.B.al Baghdadi žmoną ir jauną sūnų karinė žvalgyba sulaikė prieš 10 dienų netoli Arsalo miesto prie sienos su Sirija, sakė vienas saugumo šaltinis.

Moteris yra Sirijos pilietė, o jos sūnus yra maždaug aštuonerių metų amžiaus, sakė šaltinis armijoje, kuris patvirtino jų areštą.

Libano dienraštis „as Safir“, kuris pirmasis pranešė apie areštą, rašė, kad armija tą moterį sulaikė koordinuodama veiksmus su „užsienio žvalgybos aparatu“.

Laikraštyje buvo rašoma, kad moteris keliavo su netikru pasu.

Minėtas saugumo šaltinis sakė, kad moteris ir jos vaikas buvo nuvežti į gynybos ministerijos būstinę Jarzėje šalia sostinės Beiruto, „kur tyrimas tęsiamas“.

Pasak jo, šis areštas buvo laikomas paslaptyje, kol buvo atliekamos saugumo procedūros.

Nežinoma, kiek žmonų ir vaikų turi A.B.al Baghdadi, bet islamo teisė leidžia vyrams turėti keturias žmonas, o IS skatino savo narius turėti daugiau nei vieną žmoną.

Pirmoji A.B.al Baghdadi žmona, kaip manoma, yra Irako pilietė Suja al Dulaimi, kurią, kaip pranešama, laikė Sirijos pareigūnai ir kuri anksčiau šiais metais buvo paleista per apsikeitimą kaliniais su „al Qaida“ padaliniu Sirijoje.

Kovo mėnesį tas padalinys, „al Nusra Front“, paleido daugiau kaip tuziną graikų ortodoksų vienuolių, kurios buvo laikomos keturis mėnesius. Mainais į tai Sirijos valdžia paleido dešimtis kalintų moterų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius