Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje per lėktuvo katastrofą gyvas likęs olandų berniukas tikriausiai grįš namo šį savaitgalį (video)

Olandas berniukas, kuris vienintelis liko gyvas per šią savaitę Libijos sostinėje įvykusią lėktuvo katastrofą, tikriausiai bus grąžintas į tėvynę ateinantį savaitgalį, pranešė pareigūnai.
Rubenas van Assouwas
Rubenas van Assouwas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Libija

Devynmetis Rubenas van Assouwas trečiadienį per katastrofą neteko tėvo, motinos ir brolio, kai iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) skrendantis lėktuvas sudužo leisdamasis Tripolio oro uoste. Per incidentą žuvo iš viso 103 žmonės.

Nyderlandų URM pareigūnas Edas Kronenburgas penktadienį sakė, kad berniukas tikriausiai bus grąžintas namo šį savaitgalį.

Mažametis sveiksta po 4,5 valandos trukusios daugybinių kojų kaulų lūžių operacijos. Su vienoje Tripolio ligoninėje gydomu berniuku šiuo metu yra jo teta ir dėdė.

Rubenas, su kuriuo telefonu kalbėjosi vienas Olandijos laikraštis, sakė lėktuvo sudužimo neprisimenantis.

„Nežinau, kaip čia pakliuvau; nežinau nieko kita, – berniukas aiškino dienraščio „De Telegraaf“ žurnalistui. – Tik noriu išvykti. Nusiprausti, apsirengti ir išvykti.“

Laikraštis nurodė, kad vienas gydytojas davė Rubenui savo mobilųjį telefoną ir leido pasikalbėti su žurnalistu.

Šis interviu supykdė Olandijos pareigūnus, nes šalies užsienio reikalų ministras buvo prašęs žiniasklaidos gerbti berniuko privatumą ir nemėginti susisiekti su žuvusiųjų artimaisiais, pranešė olandų nacionalinis transliuotojas NOS.

Dauguma skridusių iš Johanesburgo oro bendrovės „Afriqiyah“ lėktuvu buvo olandų turistai. Lainerio „Airbus 330–200“ pilotai tikriausiai mėgino apsukti ratą dėl blogo matomumo tvyrant rūkui ir plieskiant saulei, ketvirtadienį sakė civilinės aviacijos saugumo pareigūnai ir oro uostą pažįstantys lakūnai.

Pokalbius pilotų kabinoje ir skrydžio duomenis įrašantys prietaisai buvo greitai rasti nelaimės vietoje, o šią avariją tiriantiems Libijos pareigūnams padeda ekspertai iš JAV, Prancūzijos, PAR ir Olandijos.

Olandų ekspertų grupės kitą savaitę su Libijos pareigūnais pradės žuvusiųjų palaikų atpažinimą, sakė E.Kronenburgas. Jie taip pat nori grąžinti aukų asmeninius daiktus artimiesiems.

Žuvusiųjų artimieji bus prašomi nurodyti drabužius ir asmeninius daiktus, galinčius padėti atpažinti palaikus, sakė Olandijos tyrėjų grupei vadovaujantis Dannas Noortas.

„Mėginsime surinkti informaciją apie aukas, gauti DNR, pirštų atspaudų ir odontologinius duomenis“, – pridūrė jis.

JAV Nacionalinės susisiekimo saugumo tarybos (NTSB) ekspertai penktadienį atvyks į Tripolį dalyvauti šiame tyrime, nes lainerio varikliai buvo pagaminti Amerikos kompanijos „General Electric“.

Tyrimo grupėje bus vienas NTSB lėktuvų variklių specialistas, taip pat techninių konsultantų iš JAV Federalinės aviacijos administracijos (FAA) ir „General Electric“.

Rubenas, jo brolis Enzo, motina Trudy ir tėvas Patrickas buvo išvykę į PAR per moksleivių pavasario atostogas. Van Assouwai šia kelione pagal olandų tradicijas taip pat paminėjo savo santuokos 12,5 metų sukaktį.

Savo dienoraštyje Patrickas van Assouwas rašė, kad per šią kelionę šeima aplankė kai kuriuos Pietų Afrikos gamtos stebuklus: Mak Mako krioklį ir Kriugerio nacionalinio parko laukinių žvėrių draustinį, taip pat Svazilandą ir Lesotą.

Rubenas patyrė keturis kojų kaulų lūžius ir neteko daug kraujo, ligoninės Vaikų pediatrijos skyriaus vadovė Hameeda al Saheli sakė Libijos naujienų agentūrai JANA. Taip pat lengvai sužalotas kaklas, galva ir veidas, o didelis tvarstis, kuris buvo uždėtas ant galvos tuojau po lėktuvo avarijos, ketvirtadienį jau buvo nuimtas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius