-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje sudužo lėktuvas, žuvo 103 žmonės, yra išsigelbėjusiųjų (nuotraukos, video, atnaujinta 15.37 val.)

Libijos sostinėje Tripolyje sudužo lėktuvas. Šios tragedijos metu žuvo 103 žmonės.
Tragedija Libijoje
Tripolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad orlaivis skrido iš Pietų Afrikos, Johanesburgo, jis priklausė Libijos oro linijoms.

Lėktuvu „Airbus 330“ skrido 94 keleiviai ir 11 įgulos narių. BBC praneša, kad orlaivyje buvo įvairių tautybių žmonių, tarp jų – ir britų.

Lėktuvas, nusileidęs Tripolyje, vėliau turėjo skristi į Londoną. Pranešama, kad jis 6 val. vietos laiku sudužo leisdamasis netoli oro uosto.

Kol kas neskelbiama, kas galėjo tapti šios tragedijos priežastimi, oro sąlygos šiomis dienomis buvo labai geros.  

Atnaujinta 11.00 val. Kaip praneša AFP, žuvo ne visi 105 žmonės – skelbiama, kad išsigelbėjo 8 metų berniukas iš Nyderlandų.

Atnaujinta 11.08 val. CNN televizija skelbia, kad lėktuvas priklausė kompanijai „Afriqiyah“, kuri veikia nuo 2001 metų. Taip pat CNN praneša kitus duomenis apie skridusius žmones – šios televizijos žurnalistų teigimu, skrido 93 keleiviai ir 11 įgulos narių, šis orlaivis, skridęs iš Johanesburgo, buvo paskelbtas dingusiu.

Beje, žiniasklaida akcentuoja, kad būtent toks pats „Airbus 330“, priklausęs aviakompanijai „Air France“, į Atlanto vandenyną nukrito praėjusiais metais. Tuomet žuvo 228 žmonės.

Atnaujinta 11.20 val. Aviakompanijos atstovai jau patvirtino informaciją apie lėktuvo katastrofą, tačiau iki šiol nenurodo, kiek tiksliai žmonių žuvo.

Tuo tarpu „al Jazeera“ skelbia, kad lėktuvas buvo beveik naujas. Libijos oro uosto atstovai taip pat praneša, kad prieš orlaiviui leidžiantis nebuvo gauta jokių duomenų apie galimus techninius nesklandumus.

„France Press“ praneša, kad lėktuvas nukrito likus 10 minučių iki nusileidimo.

Atnaujinta 12.01 val. Naujienų portalas newsru.com skelbia, kad jeigu pasitvirtins informacija, kad iš viso lėktuvo išsigelbėjo vienintelis 8-erių berniukas, tai bus ne pirmas atvejis per kelerius pastaruosius metus, kai per orlaivių katastrofas vieninteliai gyvi lieka vaikai.

Praėjusiais metais visą pasaulį apkeliavo istorija, kaip prie Komorų salų sudužus orlaiviui išgyveno tik 12-metė mergaitė. Ji prastai mokėjo plaukioti ir neatsimena, kaip nukritus lėktuvui į vandenį sugebėjo išsigelbėti. Lėktuvu tuo metu skrido 142 keleiviai ir 11 ekipažo narių.

2007 metais, nukritus lėktuvui Panamoje, taip pat išgyveno tik vienas žmogus – 12-metė amerikietė. Ji buvo rasta sužeista džiunglėse.

Atnaujinta 12.26 val. AFP duomenimis, lėktuvas leisdamasis sprogo. Naujienų agentūra praneša, kad orlaivis visiškai sunaikintas, jo dalys išbarstytos didelėje teritorijoje. Tiesa, tragedijos vietoje gaisro nėra.

Aviakompanijos atstovas AFP informavo, kad lėktuvas sudužo likus vos metrui iki nusileidimo tako.

Atnaujinta 13.12 val. Rastos sudužusio lėktuvo juodosios dėžės, kurios padės nustatyti tragedijos priežastis. Kol kas keliamos dvi versijos – lėktuvas sudužo po lėktuve dėl nežinomų priežasčių kilusio sprogimo, kita – tai buvo piloto klaida.

Šiuo metu aplink įvykio vietą sustiprintas saugumas, atvykę daug greitosios pagalbos, civilinės apsaugos darbuotojų.

Likęs gyvas berniukas nuvežtas į ligoninę, apie jo būklę nepranešama.

Atnaujinta 15.37 val. Kaip pranešė naujienų agentūra SAPA, išsigelbėjo ne tik 8-erių berniukas iš Nyderlandų, bet ir daugiau žmonių. Skelbiama, kad bent keli sužeistieji nuvežti į Tripolio ligoninę. Anksčiau skelbta, kad sužeisto berniuko būklė stabili.

Tuo tarpu tragedijos vietoje gelbėjimo darbai baigti. Kol kas neskelbiama, dėl ko sudužo laineris, tačiau teroro akto versija griežtai atmesta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius