Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvė, gyvenanti Niujorke, apie D.Trumpą: „Nedrįstu prognozuoti“

JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguraciją ir protestus prieš naująjį JAV prezidentą stebėjusi Niujorke gyvenanti lietuvė Agnieška Narkevič Engberg 15min teigė tiesiog be galo apgailestaujanti ir nė nesiryžtanti prognozuoti, kas laukia ateityje.
Protestas Niujorke
Protestas Niujorke / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Niujorke trejus metus gyvenanti ir dirbanti A.Narkevič Engberg sakė iš arti stebinti šalį drebinančius politinius pokyčius.

„Žodį „drebinančius“ vartoju neatsitiktinai. Vietos politikos apžvalgininkai sutaria, kad tai buvo viena purviniausių politinių kampanijų JAV istorijoje.

D.Trumpo neapgalvotas elgesys socialinėse paskyrose, kalbėjimo maniera su žurnalistais, žeminantys pasisakymai apie moteris ir LGBT bendruomenę, vieši rasistiniai užgauliojimai padarė savo – jis jau dabar vadinamas nepopuliariausiu JAV prezidentu“, – 15min nuomonę dėstė šiuo metu tarptautinės prekybos įmonėje dirbanti lietuvė.

Šeštadienį ji stebėjo masinius protestus per televiziją, nes šiek tiek sirguliuoja, tačiau daugelis jos pažįstamų buvo protesto akcijoje: „Kas pažįsta amerikiečius, ypač niujorkiečius, žino, kad išstumti juos į gatves nėra taip lengva. Kas bus toliau? Nedrįstu prognozuoti ir paliksiu tai politikos apžvalgininkams.

Iš žmogiškosios pusės, man labai gaila, kad Obamos paliko postą – pavyzdinga pirmoji šeima, nepaprastai inteligentiški, iškalbingi, fantastišką humoro jausmą turinti pora“. Moteris pripažino, kad jai buvo garbė turėti galimybę gyventi „Obamos Amerikoje“.

Tuo metu jos sutuoktinis, baigęs politikos mokslų bakalauro studijas Berklio universitete, Kalifornijoje, ir įgijęs Rusijos, Rytų Europos, Eurazijos studijų magistrą Stanfordo universitete, Kalifornijoje, Marcas Engbergas 15min sakė, kad D.Trumpas ne kartą įrodė, jog jis žemo intelekto žmogus.

„Jis nežino istorinių faktų, jam sunku sukoncentruoti dėmesį. Be to, jo anglų kalbos žinios labai prastos. Mano nuomone, Barackas Obama yra visiška Donaldo Trumpo priešingybė. Manau, kad D.Trumpą galima vadinti ne tik neinteligentišku, bet labiau neišprususiu“, – teigė M.Engbergas.

Šeštadienio protestai Vašingtone, Niujorke ir kituose JAV miestuose sulaukė atgarsio visame pasaulyje. Moterų, vaikų, seksualinių mažumų, tautinių mažumų teises palaikantys protestuotojai žygiavo Australijoje, Japonijoje, Italijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ir dar daugelyje kitų pasaulio valstybių.

Reaguodamas į šiuos protestus naujasis JAV prezidentas D.Trumpas sekmadienį parašė kelias žinutes socialiniame tinkle „Twitter“.

„Vakar stebėjau protestus ir man susidarė įspūdis, kad ką tik pas mus buvo rinkimai! Kodėl tie žmonės nebalsavo?“ – rašė D.Trumpas. Vėliau jis pridūrė, kad gerbia žmonių teisę taikiai protestuoti.

VIDEO: 45-uoju JAV prezidentu prisiekęs Donaldas Trumpas: „Nuo šiol – pirmiausia Amerika“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius