Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Goro policininkams surengė praktinius mokymus

Ketvirtadienį Afganistane veikiančios Lietuvos vadovaujamos Policijos operacinės mokymo ir sąveikos grupės (sutr. POMSG) instruktoriai surengė praktinius mokymus Goro provincijos policininkams.
Goro policininkų mokymai
Goro policininkų mokymai / kpt. Ainaro Jonaičio nuotr.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, mokymuose savo žiniomis su vietos policijos pareigūnais dalijosi instruktoriai iš Lietuvos – Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos majoras Marakas Mickievičius ir vyresnysis leitenantas Ričardas Alzbergas – ir JAV kariai.

Pasak vyr. ltn. R. Alzbergo, afganistaniečių policininkai noriai dalyvauja užsiėmimuose ir mokosi.

„Policininkų pasirengimo lygis yra skirtingas, o instruktoriams reikia išradingumo, lankstumo, nuoseklumo ir kantrybės. Svarbu parodyti pagarbą vietos kultūrai, religijai, tradicijoms ir nuolat tenka išlaikyti pusiausvyrą tarp reiklumo, būtino instruktoriui, ir pagarbos tarpusavio bendravime“, – apie darbą mokymo misijoje kalbėjo vyr. ltn. R. Alzbergas.

„Esame dėkingi policijos mokymo komandai, kuri profesionaliai ruošia mūsų pareigūnus ir perteikia jiems savo patirtį ir žinias. Mūsų žmonės daug ko išmoko ir įgijo naujų įgūdžių profesinėje srityje, kurių jiems trūko iki šiol. Mes ir toliau tikimės glaudžiai bendradarbiauti su POMSG ir esame pasiruošę mokytis“, – kalbėjo Čagčarano miesto policijos kuopos vado pavaduotojas leitenantas Allah Madad.

POMSG, kurios pagrindinė užduotis yra rengti ir konsultuoti Afganistano nacionalinės policijos pareigūnus, savo veiklą Goro provincijoje pradėjo lapkritį kartu su Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės dvyliktąja Lietuvos karių pamaina (PAG-12). POMSG sudaro 12 JAV karių ir 8 Lietuvos atstovai iš Karo policijos ir Viešojo saugumo tarnybos. Grupei vadovauja Lietuvos karininkas.

Bendrai su JAV įsteigusi POMSG, Lietuva aktyvina paramą Afganistano saugumo pajėgoms savo atsakomybės rajone Goro provincijoje, kur daugumą saugumo pajėgų sudaro vietos policija. Afganistano Goro provincijoje, be Lietuvos vadovaujamos provincijos atkūrimo grupės (PAG), kuri yra NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų dalis, taip pat veikia Europos Sąjungos policijos misijos Afganistane (EUPOL) komanda, kuri savo veiklą koordinuoja su PAG.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius