Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lietuvių panosėje Afganistano Goro provincijoje pakelės bomba užmušė sutuoktinius

Sprogusi pakelės bomba Afganistano Goro provincijoje užmušė sutuoktinius, kurie važiavo motociklu. Pranešama, kad sutuoktiniai vyko iš provincijos sostinės Čagčarano, kuriame jau penkerius metus yra įsikūrusi Lietuvos karių stovykla.
Motociklas yra populiari transporto priemonė Afganistane
Afganistanas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip antradienį pranešė Afganistano oficialūs asmenys, kuriuos cituoja agentūra „Afghan Islamic Press“ (AIP), Goro provincijoje sprogusi pakelės bomba užmušė du civilius – vyrą ir žmoną.

Kaip agentūrai AIP sakė Goro provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Abdulas Hayee Khatibi, sutuoktiniai iš provincijos sostinės Čagčarano motociklu važiavo į gretimą Pasabando rajoną. Abu žmonės žuvo motociklui užvažiavus ant minos.

Provincijos gubernatoriaus atstovo spaudai manymu, dėl incidento atsakomybę turėtų prisiimti Talibano kovotojai. Patys talibai dėl šio sprogimo kol kas jokių pareiškimų nepadarė.

Goro provincija laikoma viena saugesnių Afganistane. Provincijos sostinėje Čagčarane jau penkerius metus yra įsikūrę ir Lietuvos kariai. Lietuva vadovauja provincijos atkūrimo grupei (PAG). Čagčarene tarnauja maždaug 150 Lietuvos karių. Kartu su jais tarnauja kariai ir civiliai  iš Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rumunijos ir Ukrainos.

Prieš kurį laiką aukšti Lietuvos kariuomenės atstovai patvirtino, kad provincijoje užfiksuotas tam tikras Talibano kovotojų judėjimas. Tačiau tąkart buvo teigiama, kad provincijos pakraščius talibai išnaudoja tik poilsiui ir persigrupavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius