-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių prižiūrimoje Goro provincijoje Afganistane viešai išplaktos dvi moterys (video)

Afganistano Goro provincijoje, už kurios atkūrimą atsakingą Lietuva, buvo viešai išplaktos dvi moterys. Egzekucijai vadovavo vietos karo vadas Fazlas Ahadas, praneša Afganistano žiniasklaida.
Kadras iš egzekucijos filmuotos medžiagos
Kadras iš egzekucijos filmuotos medžiagos / interneto nuotr.

Pasak Afganistano žiniasklaidos, Goro provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Abdulas Hai Khatibis sako, kad šios moterys buvo per prievartą ištekintos rajone, kuris vadinamas Dolina. Po kiek laiko abi pabėgo iš savo vyrų namų. Po kiek laiko gretimoje Herato provincijoje policija abi moteris sulaikė vilkinčias vyriškais drabužiais ir grąžino vyrams.

Vietos dvasininkų nutarimu, abi moterys nusipelnė po 45 rimbo kirčius. Jos buvo išplaktos minios akivaizdoje. Egzekucijos vaizdus išplatino kai kurios Afganistano televizijos stotys.

VIDEO: Goro provincijoje Afganistane viešai išplaktos dvi moterys

Rajonas, vadinamas Dolina, yra neteisėtų ginkluotų grupuočių prieglobstis. Šios grupuotės kartais baudžia žmones tokiais brutaliais ir neetiškais nuosprendžiais, teigia Goro provincijos gubernatoriaus atstovas.

Dolina rajono policijos vadovas Jahanas Shahas Afganistano žiniasklaidai teigė, kad abi moteris baudė buvęs karo vadas Fazlas Ahadas. Jis pridūrė, kad abi moterys iš namų pabėgo neapsikentusios vyrų smurto.

Savo vardo nepanoręs skelbti policijos karininkas teigia, kad moteris plakęs karo vadas jau ne kartą buvo įsipainiojęs į panašius incidentus.

Goro provincija yra viena iš skurdžiausių ir sunkiausiai pasiekiamų provincijų Afganistane. Nuo 2005 m. čia yra įsikūrę ir Lietuvos kariai. Šiuo metu Goro provincijoje tarnauja dešimtoji Provincijos atkūrimo grupės (PAG–10) pamaina.

Provincijos atkūrimo grupė (PAG) yra sudėtinė NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. International Security Assistance Force – ISAF) dalis. Bendros – karių ir civilių – misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius