Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos diplomatas paragino buvusioje Gruzijos konflikto zonoje gyvenantiems žmonėms suteikti didesnę judėjimo laisvę

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininko specialusis atstovas užsitęsusių konfliktų klausimams ambasadorius Giedrius Čekuolis paragino užtikrinti didesnę judėjimo laisvę žmonėms, gyvenantiems 2008 metais įvykusio Gruzijos ir jos separatistinių regionų ginkluoto konflikto zonoje.
Pietų Osetijos gyventojos prie per karą sugriautų namų
Pietų Osetijos gyventojos prie per karą sugriautų namų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų bendras tikslas turi būti pasitikėjimą skatinančių ir saugumą užtikrinančių priemonių taikymas siekiant stiprinti pasitikėjimą ir didinti karinį skaidrumą. Mes negalime gyventi saugumo vakuume, kitaip saugumo padėtis gali tapti nekontroliuojama, ir tai gali turėti pragaištingų padarinių“, – trečiadienį Ženevoje sakė G.Čekuolis.

„Neužtenka ieškoti pasiteisinimų. Problemas reikia spręsti. Paprasti žmonės vis dar kenčia pasekmes, jų gyvenimo kokybė blogesnė, nes suvaržyta judėjimo laisvė, apribotos teisės į švietimą ir sveikatos priežiūrą“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas Lietuvos diplomatas.

Jis pabrėžė, kad per trejus metus Gruzijos konflikto sureguliavimo siekiančiose Ženevoje vykstančiose derybose pavyko pasiekti pažangą.

2008-ųjų rugpjūčio 8-osios naktį separatistiniame Pietų Osetijos regione prasidėjo ginkluoti Gruzijos kariuomenės ir separatistų susirėmimai, išsivystę į kelių dienų karą, kuriame dalyvavo ir Rusija. Po konflikto Pietų Osetija ir Abchazija pasiskelbė nepriklausomomis, tačiau jų nepriklausomybę pripažino tik Rusija, Nikaragva,Venesuela ir Nauru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius