-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos institucijos įgyvendins ES Dvynių projektą Juodkalnijoje

Europos Sąjungos delegacija Juodkalnijoje pranešė, kad atranką laimėjusios Lietuvos institucijos įgyvendins trumpalaikį ES Dvynių programos projektą „Audito kokybės kontrolė Juodkalnijos valstybės audito institucijoje“.
Podgoricos gatvė
Juodkalnijos sostinė Podgorica / L.S. Zadaracko nuotr.

Vienuolika mėnesių Lietuvos valstybės kontrolės ekspertai konsultuos kolegas Juodkalnijoje apie audito kontrolės gerinimo pagal europinius ir tarptautinius audito standartus galimybes. Šį ketvirčio milijono eurų biudžeto projektą administruos Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

Tai trečias ES Dvynių programos projektas, kurį Lietuvos institucijos įgyvendins Juodkalnijoje. Pirmoji pagal ES Dvynių programą šioje šalyje paramą teikti pradėjo Nacionalinė mokėjimų agentūra, nuo 2012 m. kaip jaunesnioji Nyderlandų partnerė įgyvendinusi dvejų metų trukmės, milijono eurų vertės projektą Juodkalnijos žemės ūkio ir kaimo plėtros sektoriaus konkurencingumui stiprinti. 2013 m. Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Europos socialinio fondo agentūra ir CPVA laimėjo trumpalaikių Dvynių projektų atranką Žmogiškųjų resursų vystymo programai.

Europos Komisijos finansuojama ES Dvynių programa nuo 1998 m. remia skirtingų šalių giminingų institucijų bendradarbiavimą, stiprina šalių paramos gavėjų administravimo gebėjimus, padeda joms įgyvendinti būtinas reformas.

Lietuva, kaip donorė, šioje programoje paramą teikia nuo 2004 m. ir yra laimėjusi 39 Dvynių projektų atrankas už apie 32,5 mln. eurų. 2013 metų Dvynių programos atrankose Lietuvos institucijos vienos ar su partneriais laimėjo aštuonis kartus: Kroatijoje, Kosove, Ukrainoje, Turkijoje bei po du Makedonijoje ir Juodkalnijoje.

Lietuvos įdirbis Dvynių programoje lenkia daugelio naujųjų ES šalių narių pasiekimus ir rodiklius, o Lietuvos institucijų patikimumas, patirtis ir ekspertizė yra vertinama šalyse naudos gavėjose ir tarp partnerių.

Lietuvos dalyvavimą ES Dvynių programoje koordinuojanti Užsienio reikalų ministerija skatina šalies institucijas dar aktyviau įsitraukti į šios programos įgyvendinimą ir naudotis jos teikiamomis bendradarbiavimo bei apsikeitimo patirtimi galimybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius