Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos žmonių numegztos kepurės sušildys 5 tūkst. Afganistano vaikų (nuotraukos)

Trečiadienį Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės dešimtosios Lietuvos karių pamainos (PAG-10) kariai Goro provincijos moksleiviams perdavė per akciją „Šiltos kepurės Afganistano vaikams“ surinktas Lietuvos žmonių numegztas žiemines kepures.
Lietuvos žmonių numegztos kepurės atšiaurią žiemą sušildys penkis tūkstančius Afganistano  vaikų.
Lietuvos žmonių numegztos kepurės atšiaurią žiemą sušildys penkis tūkstančius Afganistano vaikų. / Linos Ambroževičiūtės/KAM nuotr.

Kartu su provincijos Švietimo departamento atstovais kariai aplankė trejetą Goro sostinės Čagčarano mokyklų, kuriose mokosi pusantro tūkstančio mokinių. Kariai bendravo su moksleiviais, perdavė jiems Lietuvos žmonių numegztas kepures.

Šiuo metu kai kurios mokyklos Čagčarano mieste nedirba dėl didelio šalčio, – šių mokyklų moksleiviams kepurėles perduos provincijos Švietimo departamento atstovai.

Pasak karių, didžiausią įspūdį vaikams padarė tai, kad jiems kepures Lietuvoje žmonės numezgė rankomis ir perdavė jas kartu su savo linkėjimais.

„Perdavėme apie du tūkstančius kepurių ir šiltus Lietuvos žmonių linkėjimus. Stengiamės, kad kepurės pasiektų kuo daugiau vaikų, – sakė PAG-10 Civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas majoras Vaidas Šepkus. – Aplankėme vidurinę mergaičių mokyklą ir porą berniukų mokyklų, dar apie tris tūkstančius kepurėlių į tolimiausias provincijos vietas nugabens patruliuojantys PAG kariai“.

Pasak karių, didžiausią įspūdį vaikams padarė tai, kad jiems kepures Lietuvoje žmonės numezgė rankomis ir perdavė jas kartu su savo linkėjimais.

Rugpjūtį–rugsėjį vykusią labdaros akciją „Šiltos kepurės Afganistano vaikams“, per kurią Lietuvos žmones buvo kviečiami numegzti Afganistano Goro provincijoje gyvenantiems vaikams žiemines kepures, organizavo PAG-10 kariai ir Lietuvos „Caritas“, akciją taip pat parėmė Užsienio reikalų ministerija. Akcijos metu kariams ir „Caritas“ atstovams iš viso buvo perduota apie penkis tūkstančius šiltų megztų, nertų, veltų kepuraičių.

„Projektas pavyko daug geriau negu tikėjomės, Lietuvos žmonės labai noriai prisidėjo prie šio paramos projekto. Tikėjomės surinkti apie penkis šimtus megztų žieminių kepurių, tačiau žmonės neliko abejingi – numezgė dešimteriopai daugiau, žmonės į mus kreipėsi ir akcijai pasibaigus, priėmėme visas kepurėles, nes kiekviena jų gali sušildyti vaiką žvarbią žiemą Goro provincijoje,“ – sakė projekto koordinatoriai.

Akcijoje dalyvavo pavieniai Lietuvos žmonės ir užsienyje gyvenantys lietuviai, Lietuvoje dirbantys užsienio šalių savanoriai, „Caritas“ nariai, kitų religinių, vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų ir įstaigų kolektyvai, moksleiviai.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė taip pat perdavė lauktuvių Afganistano vaikams – savo rankdarbį – porą megztų vilnonių kojinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius