Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: Moldova vasarą gali pasirašyti sutartį su ES ir gauti bevizį režimą

Moldovoje apsilankęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį sakė, kad ši šalis dar šią vasarą gali pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES) ir užsitikrinti bevizį režimą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po susitikimų su šalies vadovais ministras Moldovą pavadino ES Rytų partnerystės programos lydere.

"Mūsų tikslas yra bendras - kad ES pasirašytų su Moldova asociacijos sutartį iki šios vasaros pabaigos, ir dar prieš tai baigtų derinti procedūras dėl bevizio režimo", - BNS telefonu iš Kišiniovo sakė ministras.

L.Linkevičius teigė Moldovoje susitikęs ir su opozicijoje esančiais komunistais, kurie nepritaria eurointegracijai. L.Linkevičiaus vertinimu, politinė situacija šalyje išlieka sudėtinga, todėl ES nuolatinis dėmesys yra būtinas.

Moldova asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su ES parafavo pernai lapkritį ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje.

L.Linkevičius Moldovoje lankėsi kartu su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi. Latvijoje 2015 metais įvyks ketvirtasis Rytų partnerystės vadovų susitikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius