Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 27 /11:13

Linas Linkevičius: Ukrainos valdžia per ilgai delsė derėtis

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį pareiškė, kad Ukrainos valdžios delsimas derėtis su opozicija prisidėjo prie situacijos paaštrėjimo protestų apimtoje šalyje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ministro teigimu, Lietuva nuolat palaiko dialogą tiek su Ukrainos valdžia, tiek su opozicija, kuri kol kas nepriėmė prezidento Viktoro Janukovyčiaus pasiūlymo dėl postų dalybų Vyriausybėje.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje po susitikimo su Kazachstano užsienio reikalų ministru, L.Linkevičius perspėjo, kad žlugus deryboms Ukraina gali atsidurti chaose.

„Tikimės, kad išmintis nugalės ir bus priimti optimalūs sprendimai, naudingi Ukrainai“, – sakė Kazachstano ministras.

„Mes kalbamės ir su valdžios atstovais, ir su opozicija. Manome, kad kraujo praliejimas, smurto akcijos turi liautis, nes kitaip šalis gali atsidurti chaose“, – sakė ministras.

„Norėtume, kad vyktų derybos, kurioms šansas, mūsų požiūriu, dar neišnaudotas. Reikia apgailestauti, vyriausybė, valdžia per ilgai laukė, kad pradėtų nuoširdų derybų procesą, tai irgi prisidėjo prie situacijos paaštrėjimo“, – teigė L.Linkevičius.

J.Idrisovas: jėgos naudojimas yra nepriimtinas

Kazachstano užsienio reikalų ministras Jerlanas Idrisovas savo ruožtu apgailestavo, kad Ukrainoje susiklostė tokia situacija. Anot jo, Ukraina – galinga Europos valstybė su dideliu žmogiškuoju, ekonominiu ir kitu potencialu, todėl nestabilumas joje nuvilia.

J.Idrisovas teigė, kad bet koks jėgos naudojimas yra nepriimtinas.

„Bet kokiu atveju renkasi Ukraina. Mes nedaliname Ukrainos į kokias nors stovyklas, ir Ukrainos valdžią, ir Ukrainos tautą laikome neatsiejamais. Tikimės, kad išmintis nugalės ir bus priimti optimalūs sprendimai, naudingi Ukrainai“, – sakė Kazachstano ministras.

Kazachstanas kartu su Rusija ir Baltarusija priklauso Muitų sąjungai.

Ukrainos prezidentas savaitgalį pasiūlė opozicijos politikams užimti aukštus postus Vyriausybėje, tačiau prezidento atsistatydinimo reikalaujanti opozicija nusprendė tęsti protestus, kurie daug kur peraugo į smurtinius susirėmimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius