Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: visi kalbasi su Vladimiru Putinu, kodėl negalime kalbėti su Baltarusija?

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį pareiškė, kad Lietuva turi palaikyti dialogą su Baltarusijos valdžia, ir atkreipė dėmesį, kad nepaisant įvykių Ukrainoje Vakarų lyderiai susitikinėja su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Vyksta dialogas su Rusija, prezidentai kalba, važiuoja, susitikinėja VIP ložėje Brazilijoje per futbolą, kalbasi susitikimuose Maskvoje. Kodėl mes negalime kalbėtis su Baltarusija?“ – sakė L.Linkevičius, kreipdamasis į užsienyje reziduojančius Lietuvos ambasadorius.

Ministras turbūt turėjo omenyje Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimą su V.Putinu Brazilijoje pasaulio futbolo čempionato finalo rungtynių išvakarėse.

Pasak L.Linkevičiaus, būtina pripažinti, kad Baltarusijoje „yra negerų dalykų“ ir kelti klausimus dėl politinių kalinių, tačiau svarbu įvertinti ir tai, jog Minskas nepripažino Rusijos įvykdytos Ukrainos ir Gruzijos teritorijų okupacijos.

Vyksta dialogas su Rusija, prezidentai kalba, važiuoja, susitikinėja VIP ložėje Brazilijoje per futbolą, kalbasi susitikimuose Maskvoje. Kodėl mes negalime kalbėtis su Baltarusija? – sakė L.Linkevičius.

„Baltarusija vis tik nepripažino Krymo okupacijos, Pietų Osetijos, Abchazijos okupacijos. Tai yra irgi tam tikra laikysena. Tai mūsų kaimynas ir ekonominis partneris“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministro teigimu, „tik kalbėdami, o ne pastatę sienas“ Vakarai gali daryti įtaką Baltarusijai.

Du dešimtmečius Baltarusiją valdančiam prezidentui Aleksandrui Lukašenkai ir kitiems aukštiems režimo pareigūnams Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos yra įvedusios kelionių apribojimus dėl žmogaus teisių pažeidimų ir susidorojimo su opozicija.

Rusijos vadovas V.Putinas ir aukšti asmenys Kremliuje nėra sulaukę panašių sankcijų, vizų draudimai įvesti antraeiliams Rusijos pareigūnams ir separatistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius