Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linčo teismas Indijoje: tūkstantinė minia mirtinai nukankino įtariamą prievartautoją

Tūkstančiai žmonių Indijoje iš kalėjimo išvilko ir užmušė įtariamąjį prievartautoją. Jis buvo išrengtas nuogai, sumuštas, pririštas prie motociklo ir 6 kilometrus vilktas Dimapuro gatvėmis. Minia ketino jį pakarti, tačiau įtariamasis mirė nuo sužalojimų. Jo kūnas buvo pakabintas ant tvoros prie miesto laikrodžio, rašo „The Independent“.
Minios teismas Indijoje
Minios teismas Indijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Policija teigia, kad ji buvo bejėgė prieš įtūžusią minią – vietos žiniasklaida praneša, kad linčo teismą surengė 90 tūkst. žmonių, nors grečiausiai minia buvo bent 10 kartų mažesnė. Pareigūnai mėgino juos vaikyti ašarinėmis dujomis, tačiau policininkai buvo apšaudyti, o jų automobiliai – padegti.

Tūkstančiai indų, tarp kurių – ir mokiniai, ketvirtadienio vakare įsiveržė į miesto kalėjimą ir iš jo išvilko 35-erių Syedą Faridą Khaną. Manoma, kad jis – nelegalus imigrantas iš Bangladešo. Įtariama, kad jis kelis kartus išprievartavo merginą, priklausančią Naga bendruomenei.

Naga žmonės sudaro apie 90 proc. Nagalando valstijos, kurios sostinė yra Dimapuras, gyventojų. Pastaruoju metu vis didėjo įtampa tarp vietos gyventojų ir į regioną atvykstančių migrantų.

Po įtariamo prievartautojo sulaikymo buvo surengti masiniai protestai už griežtą bausmę vyrui. Demonstracijos greitai pratrūko smurtu – buvo nusiaubtos dešimtys imigrantams iš Bangladešo priklausančių parduotuvių, pareigūnai buvo priversti uždrausti susibūrimus mieste.

Tačiau ketvirtadienio vakarą tūkstančiai žmonių draudimui nepakluso. Jie nužygiavo į Dimapuro savivaldybę reikalaudami panaikinti leidimus dirbti bengalų kalba kalbantiems musulmonams. Tuomet įtūžusi minia patraukė kalėjimo, kuriama laikytas S.F.Khanas, link. Išmaniaisiais telefonais filmuotose medžiagose matyti, kaip minia išlaužė kalėjimo vartus ir pradėjo plūsti į pastatą. 

„Scanpix“/AP nuotr./Minios teismas Indijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Minios teismas Indijoje

Įsiveržę į įtariamojo kamerą žmonės jį išvilko į gatvę. Jis buvo išrengtas nuogai, mušamas, tuomet pririštas prie motociklo. Daugiau nei 6 kilometrus jis buvo vilktas miesto gatvėmis iki centrinio miesto laikrodžio, kur buvo ketinta jį pakarti. Bevelkant jį gatvėmis, į vyrą žmonės mėtė akmenis, spardė. 

Jis buvo išrengtas nuogai, mušamas, tuomet pririštas prie motociklo. Daugiau nei 6 kilometrus jis buvo vilktas miesto gatvėmis iki centrinio miesto laikrodžio, kur buvo ketinta jį pakarti.

Pareigūnai praneša, kad minią išvaikyti buvo mėginama ašarinėmis dujomis ir tuščiais šoviniais, tačiau vietos žiniasklaida pranešė, kad nuo kulkų žaizdų krūtinėje mirė 25-erių vyras.

Pastaraisiais metais Indijoje žmonės pagaliau sukilo prieš seksualinę prievartą, kurią patiria tūkstančiai moterų visoje šalyje. 

Indijos valdžia uždraudė rodyti filmą „Indijos dukra“ apie 2012 m. įvykdytą studentės grupinį išprievartavimą. Mirties bausmę už šį nusikaltimą nubaustas Mukeshas Singhas aiškino, kad mergina to nusipelnė. Jis drįso pareikšti, kad „dora mergina naktį būtų buvusi namie“ ir kad ji „turėjo tylėti ir leistis prievartaujama“.

Tačiau ketvirtadienio linčo teismas yra susijęs ir su augančia įtampa Nagalande, į kurį plūsta migrantai iš Bagladešo. Vietos gyventojų grupės kaltina imigrantus, kad šie atima iš jų žemę ir darbus. Pastarosiomis savaitėmis dėl to buvo surengtas ne vienas protestas.

Įspėjame, kad vaizdai gali šokiruoti

VIDEO: Linčo teismas Indijoje: tūkstantinė minia mirtinai nukankino įtariamą prievartautoją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius