Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone areštuotas garsus Pakistano politikas

Britų policija antradienį sulaikė garsų pakistaniečių politiką Altafą Hussainą, kuris įtariamas pinigų plovimu – šis įvykis sukėlė nerimą dėl galimo smurto protrūkio Karačio mieste, kuris laikomas didžiausiu jo šalininkų bastionu.
Altafo Hussaino namas Londone
Altafo Hussaino namas Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didžiojoje Britanijoje įtariamųjų pavardės neskelbiamos, kol jiems nepateikiami oficialūs kaltinimai. Todėl paklausus apie A.Hussainą, Londono policija atsakė, jog 60-metis buvo sulaikytas antradienio rytą šiaurės vakarinėje Londono dalyje esančiuose namuose, kuriuose detektyvai atlieka kratą.

A.Hussainas, kuriam yra 60, vadovauja vienai pagrindinių Pakistano politinių partijų – Jungtiniam nacionaliniam judėjimui (Muttahida Qaumi Movement, MQM).

Nuo 1992 metų jis pasirinko tremtį ir gyvena Britanijoje, tačiau nuolat sako kalbas telefoniniu ryšiu per didelius žmonių susibūrimus Pakistane ir garsėja pasekėjus didžiai sujaudinančia iškalba.

2010 metais Londono gatvėje vidury dienos buvo nudurtas kitas MQM politikas Imranas Farooqas. Jo mirtis sukėlė riaušes Karačyje, kur yra didžiausia partijos šalininkų stovykla.

1984 metais sukurtas judėjimas MQM daugiausia atstovauja urdų kalba kalbančių migrantų iš Indijos palikuonims, kurių giminės čia įsikūrė iškart po Pakistano įkūrimo 1947 metais.

Partija save apibūdina kaip modernią ir pasaulietišką jėgą Pakistano politikoje ir pasisako prieš tokias kovotojų grupuotes kaip Pakistano Talibanas. Tačiau partijos varžovai dažnai ją kaltina smurtavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius